Paradisplaneten Lydbok

4/5

Författare: Jørgen Brekke

Lydbok

Introduksjon

Paradisplaneten er fjerde boken i serien om politimann Odd Singsaker, fra den prisbelønte forfatteren Jørgen Brekke. I boken blir vi derfor gjenforent med flere kjente karakterer, når Odd igjen har en vanskelig sak han må løse, før det er for sent.

Som i de andre bøkene hvor vi følger Odd Singsaker, flettes fortid og nåtid sammen i en komplisert og spennende historie i Paradisplaneten lydbok. Denne gangen er det hendelser i livet til engelsk mannen Francis Bacon, som levde på 1600 tallet, som er inspirasjonen til historien.

Gjennom Paradisplaneten lydbok gratis viser det seg at det finnes en formel som gir evig liv, og et brorskap som i flere hundre år har lett etter denne. Flere mennesker blir etterhvert drept, og Odd Singsaker ender opp midt i dramaet, som foregår i flere ulike deler av verden.

Snømannen: Paradisplaneten

I Paradisplaneten begynner handlingen på 1600 tallet, når den verdenskjente vitenskapsmannen og filosofen Francis Bacon fremdeles var i live. I denne historien var Bacon, som var en ekte person, lederen for et hemmelig brorskap, et brorskap som er i live den dag i dag. Brorskapets formål er å finne oppskriften på evig liv, som de er overbevist om er virkelig. Det antydes også at Francis Bacon sin egen begravelse var et skuespill.

Både den franske revolusjonen og fortidens Egypt har plass i Paradisplaneten lydbok, i et historisk plott som involverer flere ulike land og kjente hendelser fra verdenshistorien. Flettet sammen med alle disse historiene, menneskene og hendelsene fra fortiden finner vi selvsagt også Odd Singsaker i nåtiden.

En dag i Trondheim skjer det noe grusomt, og et avhugget hode blir funnet ved føttene til statuen av Olav Tryggvason. På samme tid blir et drap utført på samme måte i London, hvor sekretæren i The Royal Society blir drept. Denne gangen blir det også funnet en mystisk gåte sammen med liket, i Paradisplaneten lydbok gratis.

Odd Singsaker jobber ikke for øyeblikket, siden han er sykemeldt og hjemmeværende med sin kone. Han har derfor ikke planer om å involvere seg i de to sakene, som uten tvil deler en foreløpig ukjent forbindelse. Når han en dag mottar en gave fra Siri Holm, som er bibliotekar, blir Odd Singsaker likevel ufrivillig dratt inn i saken i Paradisplaneten.

De viser seg at boken han har mottatt fra Siri Holm er årsaken til at mennesker gang på gang har blitt drept over flere hundre år. Boken han nå er i besittelse av er derfor nøkkelen til å løse mysteriet som omkranser det hemmelige brorskapet, og å løse utallige drap fra de siste århundrene i Paradisplaneten lydbok.

Om forfatteren: Jørgen Brekke

Jørgen Brekke er en norsk forfatter og journalist født 1968. Brekke er født og oppvokst i Horten, og har også tilbrakt store deler av livet i Trondheim.

Brekke har i løpet av livet hatt flere ulike jobber, inkludert lektor, journalist og også tidvis jobbet som assistent. Hans litterære debut kom i 2011 med boken Nådens omkrets, og han har siden publisert flere ulike bøker, både for ungdom og voksne, inkludert boken Paradisplaneten.

Jørgen Brekke har vunnet flere priser for sitt litterære verk, inkludert Norlis debutantpris og Maurits Hansen prisen Nytt Blod. Bøkene hans har blitt oversatt til flere ulike språk, og er også solgt i utlandet.

Lytt gratis