Pappas hemmelighet Lydbok

5/5

Författare: Vilde Bratland Hansen

Lydbok

Introduksjon

Pappas hemmelighet er en bok fra forfatter Vilde Bratland Hansen, hvor hun skriver om hennes egen fars barndom og oppvekst. Det viser seg at hennes pappa hadde flere hemmeligheter han hadde holdt skjult fra resten av verden.

I Pappas hemmelighet lydbok hører vi hvordan forfatterens far ble utsatt for en rekke overgrep gjennom barndommen og videre inn i ungdomstida, noe som selvsagt setter spor. Han valgte å ikke fortelle dette til noen, før han en dag bestemte seg for å fortelle sannheten til sin datter.

Gjennom Pappas hemmelighet lydbok gratis hører vi en sterk fortelling om et tema som ikke får mye oppmerksomhet, og et tema som fremdeles er veldig tabu blant menn. Det er nettopp dette som gjør boken så viktig, siden den belyser et tema de færreste vil snakke om.

Handling: Pappas hemmelighet

Pappas hemmelighet er skrevet av forfatter Vilde Bratland Hansen, som i denne svært personlige fortellingen beskriver hennes egen fars barndom og oppvekst. Gjennom forfatterens egen oppvekst stilte hun ofte flere spørsmål ved sin egen fars oppførsel, men fikk aldri noen svar før senere i livet, når han endelig åpnet opp om hva han ble utsatt for tidlig i sitt eget liv. Det var ikke før forfatteren selv var godt oppvokst at hun ble kjent med sannheten.

Det tok forfatterens far hele 40 år før han var klar til å fortelle sannheten om sin egen oppvekst, sannheten han egentlig hadde planlagt å ta med seg til graven. I Pappas hemmelighet lydbok hører i hvordan han gjennom oppveksten ble utsatt for gjentatte seksuelle overgrep som barn, noe han har holdt skjult fra alle gjennom hele livet sitt. Dette satte ting fra forfatterens egen barndom i bedre perspektiv, og gav henne svar hun ofte hadde ønsket.

Hvorfor tok det hele 40 år før han var klar til å åpne opp om noe han hadde blitt utsatt for, som han selv ikke hadde noe skyld i? Dette er et tema som blir satt under lupen i Pappas hemmelighet lydbok gratis, som tar et oppgjør med et veldig tabubelagt tema blant menn og samfunnet generelt sett. Skam er et tema som blir diskutert, og hvorfor ukulturen om å holde slike ting hemmelig eksisterer særlig blant menn.

Pappas hemmelighet er en bok som ofte kan være vanskelig å lese, siden den kommer med flere skildringer av overgrep. Likevel er Pappas hemmelighet lydbok en historie som er svært viktig i dagens samfunn, hvor de bør være mulig å åpne opp om slike tema, for å unngå at det skjer igjen, og for å ivareta de som blir utsatt for overgrep i oppveksten.

Om forfatteren: Vilde Bratland Hansen

Vilde Bratland Hansen er en norsk forfatter. Hun har skrevet og publisert bøkene Pappas hemmelighet og 13-21. I tillegg til jobben som forfatter, er Bratland Hansen også en ettertraktet foredragsholder i hele Norge, hvor hun fokuserer på det samme temaet som hennes bok fra 2020 hvor hun skriver om hennes fars egen vonde oppvekst. Han ble utsatt for gjentatte overgrep som barn, og foredragene fokuserer derfor på seksuelle overgrep mot barn.

Etter at hun ble kjent med farens vonde oppvekst har Bratland Hansen blitt stadig mer engasjert i kampen mot seksuelle overgrep mot barn og kvinner, og bruker mye tid på dette. Bratland Hansen er i tillegg til dette journalist i den norske avisen Aftenposten.

Lytt gratis