Panserhjerte Lydbok

4.5/5

Författare: Jo Nesbø

Lydbok

Introduksjon

I Panserhjerte blir det gjensyn med Jo Nesbøs verdenskjente detektiv, Harry Hole. Boken er den 8 i serien om den norske detektiven, som stadig vekk plages av sin egen fortid. I Panserhjerte lydbok får vi høre om et dobbeltdrap i Oslo midt på den kalde vinteren. Ofrene hans har begge druknet i sitt eget blod.

Politiet som undersøker åstedet finner ingen spor, og står helt fast. Media legger økt press på dem til å komme til bunns i det som har skjedd, før det skjer igjen. De innser etterhvert at det bare er en person som kan hjelpe dem med å løse saken i Panserhjerte lydbok gratis, og sender en betjent til Hong Kong for å lete etter Harry Hole, som har gått i dekning.

Handling: Panserhjerte

I Panserhjerte blir to unge kvinner brutalt drept på den kalde vinteren i Oslo. Begge to blir funnet med 24 stikksår, som førte til at de druknet i sitt eget blod. Gjerningsmannen etterlater seg ingen spor på åstedet, og politiet står helt fast, uten noen som helst ide om hvordan de skal løse denne saken. Det hjelper heller ikke at media sprer frykt rundt saken, som legger ekstra press på politiet til å løse den.

Det finnes bare en person de tror vil kunne komme til bunns i saken, og fange gjerningsmannen før han slår til igjen. Dessverre har han forsvunnet, og ingen vet helt sikkert hvor han befinner seg i Panserhjerte lydbok. Kaja Solness, som er fersk fra Voldsavsnittet, blir sendt til Hong Kong for å spore opp Harry Hole, om de skal klare å komme til bunns i saken i Panserhjerte.

Harry Hole har gjemt seg i Hong Kong, hvor den tidligere alkoholikeren flykter fra fortiden ved hjelp av opium, for å holde alkoholen på avstand, uansett hvor sterkt han kjenner trangen til å ta en drink. Hendelsene fra forrige bok og drapssak hjemsøker ham, og han har ingen interesse eller planer om å reise hjem til Norge med det første når Kaja Solness finner ham i Panserhjerte lydbok gratis.

Siden faren er døende, blir han likevel motvillig med hjem, uten å ha noen interesse i drapssaken. Harry sine instinkter klarer likevel ikke motstå saken når et tredje offer blir funnet, og Harry ser en sammenheng mellom drapene i Panserhjerte lydbok.

Om forfatteren: Jo Nesbø

Jo Nesbø er en norsk forfatter født 1960 i Oslo. Nesbø er blant verdens mestselgende og best kjente krimforfattere. Bøkene hans har blitt oversatt til mer enn femti ulike språk, og har totalt solgt mer enn femti millioner kopier over hele verden.

Før Nesbø ble forfatter på fulltid prøvde han flere forskjellige yrker. Han har selv sagt favoritt jobben hans var da han jobbet som taxi sjåfør, siden han elsker å observere mennesker. Han var en lovende fotballspiller frem til han skadet kneet sitt, og har også tjent flere år i militæret. Etter endt studier jobbet han som økonom og journalist, og har også hatt suksess innen musikk bransjen, som frontfigur i Di Derre.

Nesbø har vunnet flere priser siden sin debut i 1997, inkludert Riverton Prisen og Peer Gynt prisen. Han er mest kjent for serien om Harry Hole, som består av 12 bøker, inkludert Panserhjerte.

Lytt gratis