På flukt Lydbok

4.6/5

Författare: Liza Marklund

Lydbok

Introduksjon

På flukt er den anerkjente svenske forfatteren Liza Marklunds debut bok, og forteller en historie inspirert av sanne hendelser om en kvinne utsatt for ekstrem vold i hjemmet. Boken er ført i pennen av Marklund basert på en rekke intervju hun hadde med kvinnen historien er basert på.

I boken blir vi kjent med Maria Eriksson. En dag møter hun og blir hodestups forelsket i en ukjent mann, som hun forlover seg med. Sammen har de en datter, og det er da hennes forlovede forandrer seg og blir voldelig. Maria blir slått, voldtatt og drapstruet, og bestemmer seg for å rømme i På flukt lydbok.

I På flukt lydbok gratis prøver Maria flere ganger å starte et nytt liv, men ekskjæreste forfølger henne stadig, og hun klarer ikke bli kvitt ham. Heller ikke myndighetene kan hjelpe, så hun må klare seg alene om hun vil overleve.

Handling: På flukt

Maria Eriksson har et helt normalt liv, og jobber i en bank i en liten småby når vi møter henne i På flukt. Livet hennes er i ferd med å ta en drastisk vending, og vil aldri bli det samme igjen. Det hele starter når hun møter en ny mann, som hun veldig raskt forelsker seg i, og rett og slett ikke kan få nok av.

Mannen med de svarte øynene, som han kalles, er alt hun har ønsket seg, og det tar ikke lang tid før de forlover seg og planlegger livet sitt sammen. Alt går som hun hadde ønsket, og Maria er svært lykkelig. Lykkeligere blir hun når hun sammen med sin forlovede får en datter, og Maria er sikker på at livet hennes er nær komplett i På flukt lydbok.

Det er først etter at Maria har født sin datter at ting begynner å forandre seg. Hennes forlovede, som hun elsker med hele sitt hjerte, forandrer seg drastisk i På flukt lydbok gratis. Før hun vet hva som skjer begynner han å bli aggressiv og voldelig. Volden eskalerer, og Maria blir både fysisk mishandlet og voldtatt av hennes forlovede, og hennes datters egen far. Han truer til og med å drepe både Maria og datteren.

Maria flykter, og forlater sin voldelige forlovede i På flukt. Hun starter et nytt liv med en ny mann, og gifter seg etterhvert med ham, og får et nytt barn. Hun tror alt har ordnet seg, men så begynner ekskjæresten å forfølge både henne og hennes nye familie. De blir tvunget til å leve i frykt og skjul i flere år, før han etterhvert finner dem igjen i På flukt lydbok.

Om forfatteren: Liza Marklund

Liza Marklund er en svensk journalist og forfatter født 1962. Marklund er best kjent for sine bøker om journalisten Annika Bengtzon, som har blitt oversatt til mer enn 40 forskjellige språk. Hun er også medeier i et av Sveriges største forlag, Piratförlaget, og har i flere år vært aktiv i en rolle som ambassadør for UNICEF.

Marklund debuterte i 1995 med boken På flukt, som var den første av to bøker i serien om Maria Eriksson. Hun publiserte senere den første boken i Annika Bengtzon i 1999, i en serie som foreløpig består av 11 bøker. I tillegg til disse to seriene har hun publisert en rekke andre romaner og noveller, og har nylig publisert første bok i hennes nye Polarsirkel trilogi.

Liza Marklund har gjennom årene vunnet flere prestisjefylte priser for sitt litterære verk. Disse inkluderer Årets bok, Scanorama prisen, Årets pocketbook, Poloniprisen og Svenska Litteraturpriset.

Lytt gratis