På åstedet Lydbok

4.6/5

Författare: Trude Teige & Eva B. Ragde

Lydbok

Introduksjon

På åstedet er en bok basert på erfaringer fra Eva B. Ragdes eget liv og karriere som kriminaltekniker, ført i pennen av forfatter Trude Teige. Som hovedstadens første kvinnelige kriminaltekniker i 1992, har Eva B. Ragde en lang og innholdsrik karriere bak seg, og har gransket utallige åsted i løpet av årene.

I På åstedet lydbok får lytteren eller leseren høre om seks ulike saker, eller åsted, hvor Ragde har utført undersøkelser. Bokens siste kapittel eller del tar for seg hvordan det var for Eva B. Ragde som kriminaltekniker når hun etter 22. juli var en av de som besøkte og undersøkte Utøya.

Gjennom På åstedet lydbok gratis får vi en bedre forståelse for hvordan en kriminaltekniker gjør jobben sin, i både små og store saker, der hver minste detalj ofte kan være forskjellen på å finne de som er ansvarlig eller ikke.

Handling: På åstedet

På åstedet tar for seg 6 ulike kriminalsaker Eva B. Ragde har vært involvert i. Med nesten 30 års erfaring som kriminaltekniker har hun bred erfaring innen dette feltet, og har vært involvert i flere kjente saker rundt omkring i hele landet. Vi blir derfor med Ragde når hun ankommer et åsted, og hva hun foretar seg.

Gjennom På åstedet lydbok får vi et unikt og detaljert innblikk i hva en kriminaltekniker faktisk gjør i hverdagen, og hvor viktig denne jobben faktisk er. Folk flest vil gjennom tv og film ha en viss formening om hva en kriminaltekniker gjør. Det er likevel ofte en veldig feil fremstilling i hva som foregår i denne jobben, og hvordan en kriminalsak blir løst.

På åstedet lydbok gratis viser hvor nåtidig denne jobben er, og hvor viktig selve prosessen er når det gjelder å oppklare drapssaker. Hver minste detalj, og hvert minste spor, særlig av DNA, kan felle en kriminell, og føre til at den skyldige blir tatt. Viktigheten av tålmodighet kommer også frem i På åstedet lydbok, siden flere drapssaker ofte tar flere år å løse.

Jobben som kriminaltekniker betyr også at man blir vitne til menneskers verste sider, og er de første til å undersøke et åsted hvor en grusom handling har blitt begått. Dette kommer særlig godt frem i bokens siste kapittel, hvor Eva B. Ragde er en del av gruppen mennesker som ble sendt til Utøya etter 22. juli massakren. Særlig dette kapittelet er sterk kost, særlig når vi får innblikk i hva Ragde selv slet med på denne tiden i På åstedet.

Om forfatteren: Trude Teige & Eva B. Ragde

Trude Teige er en norsk forfatter og journalist født 1960 i Fosnavåg. Hun jobbet i flere år for TV2, og er også kjent som programleder fra Tabloid. Hun ble i 2008 tildelt den prestisjefylte prisen Kringkastingsprisen. Hun debuterte som forfatter i 2002, og har siden publisert 11 andre bøker, inkludert På åstedet som hun skrev sammen med Eva B. Ragde.

Eva B. Ragde er en norsk kriminaltekniker født 1963. Hun ble i 1992 historisk som Oslos første kvinnelige kriminaltekniker, og jobber i dag som politioverbetjent i Oslo, hvor hun har kontroll over Kriminalteknisk seksjon. Eva er søster av den kjente forfatteren Anne B. Ragde.

Lytt gratis