Øyevitnet Lydbok

4/5

Författare: Anna Bågstam

Lydbok

Introduksjon

I Øyevitnet blir vi kjent med Harriet Vesterberg og tettstedet Lerviken, i det som er første bok i en ny serie fra forfatter Anna Bågstram kalt Mordene i Lerviken, eller Harriet Vesterberg serien. Hun er 29 år gammel og har nettopp flyttet in med sin aldrende far, som begynner å bli glemsk.

Gjennom Øyevitnet lydbok får vi derfor innsikt i hvordan livet i Lerviken er, gjennom Harriet Vesterberg sine øyne. Hun jobber som sivil etterforsker, hvor hun er ny i jobben, og ingen tar henne seriøst.

Hun bestemmer seg derfor for å ta saken i egne hender når en kvinne blir brutalt drept, men saken tar en komplisert vending når hun innser at morderen muligens er en person hun selv kjenner i Øyevitnet lydbok gratis.

Handling: Øyevitnet

I Øyevitnet møter vi og blir bedre kjent med sivil etterforsker Harriet Vesterberg. Hun har nettopp startet i ny jobb i Skåne politiet, hvor hun sliter å tilpasse seg. Handlingen i boken er lagt til Lerviken, en liten havneby hvor Vesterberg tilbrakte store deler av livet sitt i barndommen. Lerviken er ikke som det engang var, og er i dag i stedet for en trygg og idyllisk liten havneby et sted man føler seg utrygg.

Hun føler seg ikke helt velkommen innad i Skåne politiet, som vi blir vitne til i Øyevitnet lydbok. I tillegg sliter hun litt på hjemmefronten, hvor hun har måttet flytte inn med sin far, som begynner å slite med hukommelsen og andre ting alderdom bringer med seg. Strippet for selvtillit, er Harriet Vesterberg en person som skjuler at hun røyker, og ikke akkurat er det man vil kalle grasiøs.

Til tross for dette er hun en person som vet om hun har rett, og ikke er redd for å følge egne instinkter om det er nødvendig, noe hun etterhvert gjør i Øyevitnet lydbok gratis, når en kvinne blir brutalt drept. Det skjer i tillegg på hennes første dag i jobben, som gjør det mer komplisert for Vesterberg å overbevise sine nye kolleger om at hun har gode instinkter i saken i Øyevitnet.

Hun bestemmer seg derfor for å ta saken i egne hender, og følge instinktene sine. Det går ikke lang tid før sporene hennes fører henne mot en person hun kjenner, noe som setter henne i en veldig vanskelig posisjon i Øyevitnet lydbok.

Om forfatteren: Anna Bågstam

Anna Bågstam er en svensk forfatter født 1977. Hun er født og oppvokst i Solna og Danderyd i Sverige, og har i flere år jobbet som jurist, noe hun fremdeles gjør ved siden av sitt forfatterskap. Hun er også interessert og aktiv innen maling og boksing, og er i dag bosatt i Stockholm med sin ektemann og tre barn.

Bågstram debuterte i 2018 med boken Øyevitnet, som er første bok i hennes serie om Harriet Vesterberg, også kjent som Mordene i Lerviken. Debuten har blitt fulgt opp av bøkene Skyggespillet og Mørkemannen. Hun har i tillegg til serien om Harriet Vesterberg publisert flere andre bøker, som Stockholm Psycho og Mistro.

Lytt gratis