Over horisonten Lydbok

4.2/5

Författare: Jojo Moyes

Lydbok

Introduksjon

Fra forfatteren av Et helt halvt år, Jojo Moyes, kommer Over horisonten. Hennes nyeste bok er inspirert av virkeligheten. Boken er basert på president Franklin D. Roosevelts Pack Horse Library Project, et initiativ hvor bøker ble fraktet med hest til øde områder i Appalachene fjellene mellom 1935 og 1943. Omtrent 200 personer jobbet innen dette prosjektet, hvor de fleste var kvinner, og de ga til sammen 100 000 mennesker tilgang til bøker.

Over horisonten lydbok blander historie med fiksjon, og forteller historien om fem unike kvinner som jobbet som såkalte bok kvinner. Hovedpersonen er Alice Wright, som opprinnelig er fra England, men har flyttet til Amerika hvor mannen kommer fra.

Livet hun desperat prøvde å rømme fra i England viser seg å være hennes nye hverdag også i Amerika, helt til hun får muligheten til å bli en bok kvinne, som du kan høre i Over horisonten lydbok gratis.

Handling: Over horisonten

I Over horisonten møter vi Alice Wright. Hun er desperat etter å unnslippe sitt kvelende, kjedelige og ordinære liv i England. Et liv i London er ikke noe hun er interessert i, særlig ikke blant overklassen. Da hun møter den kjekke amerikaneren Bennett Van Cleve øyner hun håp til et bedre liv i Amerika, bedre egnet til hennes behov. De gifter seg og hun flytter til Amerika sammen med hennes nye mann.

Det viser seg likevel at livet i småbys Kentucky ikke er helt som hun hadde sett for seg, og at det er like kvelende, klaustrofobisk og kjedelig som London. At hun bor sammen med sin overbærende svigerfar gjør ikke ting bedre i Over horisonten lydbok. En dag forandrer livet til Alice seg, da Eleanor Roosevelt annonserer sitt nye initiativ for å distribuere bøker til de som bor i Appalachene fjellene.

Alice melder seg frivillig og vil bidra, som vi får høre i Over horisonten lydbok. Sammen med fire andre kvinner, inkludert lederen av gruppen Margery, setter de ut på et storslått eventyr. Margery blir fort Alice sin gode venn, og er en kvinne hun ser opp til. Hun har aldri spurt en eneste mann om tillatelse til å gjøre noen ting, og er virkelig selvstendig.

Hva som skjer videre med de fem kvinnene, som nekter å føye seg etter hva samfunnet normalt forventer av kvinner, får du høre i Over horisonten lydbok gratis. De har en utfordrende jobb å levere bøker ved å trosse en ofte utilgivelig natur, og møter på flere farer i Over horisonten.

Om forfatteren: Jojo Moyes

Jojo Moyes er en prisbelønnet engelsk forfatter, født 1969 i England. Hun hadde flere ulike jobber før hun ble forfatter på fulltid, blant annet å skrive uttalelser på punktskrift for blinde, og flere år som journalist.

Moyes er best kjent som forfatter av Et helt halvt år, første bok i en serie på tre bøker, som ble filmatisert i 2016. Hun har også investert mye penger i et prosjekt for å hjelpe voksne med leseferdigheter, og har hjulpet dem til å kunne fortsette å tilby sine tjenester.

Hun har siden hennes debut i 2002 vært forfatter på fulltid, og har publisert flere prisbelønte bøker. Hennes nyeste bok, Over horisonten, ble nominert til 2020 Fiction Book of the Year.

Lytt gratis