Orgien og andre fortellinger Lydbok

3.4/5

Författare: Nina Lykke

Lydbok

Introduksjon

Orgien og andre fortellinger er en novellesamling fra Bragpris vinneren Nina Lykke. I hennes debut kommer hun med en rekke tankevekkende noveller hun har skrevet, om en rekke ulike temaer.

Gjennom Orgien og andre fortellinger lydbok hører vi blant annet om ulykkelige mennesker, pensjonister, småbarnsforeldre og generelt sett mennesker i middelklassen som ikke trives særlig i livet. Lykke tar for seg en rekke hverdagslige mennesker og historier, som det er lett å kjenne seg igjen i.

Orgien og andre fortellinger lydbok gratis er en bok full av humor, ofte på andres bekostning, som er lett å sympatisere med, gjennom en stor mengde mørk humor.

Handling: Orgien og andre fortellinger

I Orgien og andre fortellinger introduserer forfatter Nina Lykke oss til en rekke forholdsvis ulykkelige mennesker, som er lett gjenkjennelige fra hverdagen. Det er også fullt mulig å kjenne igjen seg selv i flere av disse ulykkelige historiene. Boken består av flere noveller, som alle har sine egne høydepunkt. Det alle historiene likevel har til felles, er at de er fulle av mørk humor, og godt egnet til de som er på utkikk etter en god latter.

Gjennom Orgien og andre fortellinger lydbok møter vi blant annet mannen som har valgt å forlate sin kone for en yngre kvinne, foreldre med deres småbarn i tillegg til en rekke andre under gjennomsnittet lykkelige mennesker. I en av historien møter vi også en mann som endelig skal få leve ut sin seksuelle fantasi, og ha sex med to kvinner. Det kommer som et sjokk når han får beskjed om at han har gjort begge kvinnene gravide i etterkant.

I en annen historie i Orgien og andre fortellinger lydbok gratis møter vi kvinnen som ikke er helt komfortabel med hvem hun er i livet, og tenker at det kanskje hadde vært enklere å være det motsatte kjønn, helt til hun innser at hun aldri hadde klart det. Vi møter også en rekke andre mennesker som står litt fast i livet, og ikke vet helt hvordan de kommer seg videre.

Orgien og andre fortellinger er novelle samling som vil gi lattermusklene en god treningsøkt, samtidig som forfatter Lykke er innom flere viktige temaer, som relasjoner mellom mor og datter og forholdet mellom kvinner generelt sett. Orgien og andre fortellinger lydbok forteller om følelser det ofte er vanskelig å snakke høyt om.

Om forfatteren: Nina Lykke

Nina Lykke er en norsk forfatter født 1965. Hun er født og oppvokst i Oslo, og studerte grafisk design i København. Hun har i flere år jobbet som grafisk designer, før hun etterhvert bestemte seg for å prøve lykken som forfatter.

Hun debuterte i 2010 med boken Orgien og andre fortellinger, og har senere publisert Oppløsningstendenser, Nei nei og atter nei, Full spredning – En legeroman. Lykke har vunnet flere prestisjefylte priser for sitt forfatterskap, inkludert Bokhandelens forfatter stipend, Ungdommens kritikerpris og Brageprisen. Hennes bok Full spredning har også blitt produsert som teaterstykke, og debuterte på scenen i 2021, når det ble fremført på Nationaltheatret i Oslo.

Lytt gratis