Orderud Lydbok

4.3/5

Författare: Øystein Milli & Olav Næss

Lydbok

Introduksjon

Orderud: Avhørene, løgnene, de nye sporene er en bok om den kjente Orderud saken ført i pennen av forfatterne Øystein Milli og Olav Næss. I boken tar de to forfatterne en nærmere kikk på hele saken, og gir leseren eller lytteren en grundig gjennomgang i hva som skjedde i oppløpet til trippeldrapet, og hva som skjedde den skjebnesvangre natten.

I Orderud lydbok hører vi derfor mye om de fire dømte i saken, Per Kristian Orderud, Veronica Orderud, Kristin Kirkemo og Lars Grønnerød. De fire ble dømt for medvirkning til drapene, selv om ingen fremdeles vet hvem som drepte Kristian Magnus Orderud, Marie Orderud og Anne Orderud Paust i 1999.

Orderud lydbok gratis kommer med nye spor og ny informasjon som har kommet frem i årene etter trippeldrapssaken, hvor selv de som allerede er godt kjent med saken vil få seg en overraskelse eller to.

Handling: Orderud

I Orderud blir leseren eller lytteren bedre kjent med en av Norgeshistoriens mest diskuterte drapssaker, trippeldrapssaken på Orderud gård i 1999. Det var natt til pinseaften, som var den 22. Mai dette året, at Kristian Magnus Orderud og hans kone Marie Orderud, sammen med deres datter Anne Orderud Paust, ble skutt og drept i deres eget hjem på gården Orderud.

Det tok ikke lang tid før politiet rettet mistanke mot Per Kristian Orderud, som var de døde ofrenes sønn og bror, sammen med hans kone Veronica Orderud. I tillegg ble Veronicas søster Kristin Kirkemo og hennes kjæreste Lars Grønnerød også mistenkt, som vi hører i Orderud lydbok. De fire ble senere dømt for medvirkning til drap i 2001, og tilbrakte alle tid i fengsel, selv om ingen fremdeles vet hvem som faktisk drepte ofrene.

Gjennom Orderud lydbok gratis blir hele saken fremstilt, flere år etter selve trippeldrapet og rettssaken er avsluttet. Det betyr at ny informasjon og nye spor har kommet frem i saken, og dermed setter spørsmålstegn ved tidligere eksisterende informasjon. Boken setter dermed fokus på flere av de sakens spørsmål som fremdeles ikke har fått svar, som for eksempel hvem som faktisk skjøt og drepte ofrene i deres eget hjem.

Orderud kommer med ny informasjon som tidligere har vært gjemt fra allmennheten, som ukjente avhør og andre spor, som er helt sentrale i jakten på sannheten i saken. Boken er publisert over 20 år etter trippeldrapet tok sted, og etter at de dømte har blitt løslatt fra fengselet. Orderud lydbok er derfor en bok som vil kaste helt nytt lys over en av Norgeshistoriens mest omtalte drapssaker noensinne, hvor morderen fremdeles kanskje går fri.

Om forfatteren: Øystein Milli & Olav Næss

Øystein Milli er en norsk forfatter. Han er kjent som skribent i VG, og har også vært programleder på tv. Han er kjent over hele Norge etter å ha ledet programmet Gåten Orderud, som tar for seg trippeldrapssaken på Orderud gård i 1999.

Olav Næss er en norsk forfatter og journalist. Han har jobbet hos NRK i flere år, og var involvert i å undersøke Orderud saken i forkant av produksjonen av tv serien Gåten Orderud, hvor han gjorde seg bedre kjent med trippeldrapssaken fra 1999.

Sammen skrev Milli og Næss boken Orderud, etter å ha jobbet sammen når de produserte tv serien Gåten Orderud for NRK.

Lytt gratis