Oppløsningstendenser Lydbok

3.5/5

Författare: Nina Lykke

Lydbok

Introduksjon

Oppløsningstendenser er en bok fra den anerkjente forfatteren Nina Lykke, som er en ekspert på å skildre den norske middelklassen og deres hverdagslige problemer og utfordringer. Dette er også temaet i hennes nye bok, hvor vi blir kjent med Liv, som ikke akkurat er i siget for tiden.

I Oppløsningstendenser lydbok hører vi om Livs mislykkede ekteskap og påfølgende romanse, og hvordan det har tatt fra henne alt. Hun befinner seg på bunnen av hullet, uten penger eller motivasjon til å gjøre noe med livet.

Oppløsningstendenser lydbok gratis skildrer hvordan Liv prøver å overleve på 100 kroner dagen, gjemt bort i en liten kjellerleilighet, hvor hun ofte drikker bort sine egne bekymringer. Boken er full av forfatter Lykkes kjente humor og stil, og flere lesere eller lyttere vil kjenne seg igjen i Livs tragiske liv.

Handling: Oppløsningstendenser

I Oppløsningstendenser møter vi Liv. Hun befinner seg på et sted i livet hun aldri hadde forutsett at hun en dag ville ende opp. Hun var gift med den samme mannen i hele femten år, før han klarte å gjøre sin elskerinne gravid bak Livs rygg, og de skiller seg. Dette kom som et sjokk for Liv, som prøvde så godt hun kunne å komme seg videre i livet etter dette sjokket, og benyttet muligheten til en ny sjanse.

Denne nye starten brukte hun på en ny mann hun møter og forelsker seg i, som hun lever det glade livet sammen med i Oppløsningstendenser lydbok. Han er finansmann, og sammen lever de et liv i luksus, og har flere kredittkort de kan benytte seg av. Etterhvert viser det seg at også denne mannen holder ting skjult for Liv, og at han virkelig ikke har peiling på økonomi i det hele tatt.

Etter å ha tapt alt hun har av penger, befinner Liv seg nå i en gammel kjeller leilighet, hvor hun gjør sitt beste for å overlever på lusne 100 kroner hver dag. Heldigvis har hun fremdeles jobben, tenker hun, men også denne er tapt veldig tidlig i Oppløsningstendenser lydbok gratis. Hvordan har egentlig Liv havnet her, hvordan har hun nådd bunnen og det absolutte lavpunkt, kort tid etter at hun hadde det hun ønsket i livet?

Gjennom Oppløsningstendenser følger vi Liv i hverdagen, som ofte er fylt med alkohol for å drukne egne sorger. Hun tar først et oppgjør med resten av samfunnet, hvor alle andre er skyld i hennes ulykke. Etterhvert tar hun også et oppgjør med sin egen refleksjon i speilet, og til en viss grad tar ansvar for egne handlinger i Oppløsningstendenser lydbok.

Om forfatteren: Nina Lykke

Nina Lykke er en norsk forfatter født 1965. Hun er best kjent for sine satiriske bøker, hvor hun ofte skildrer den norske middelklassen, og deres problem gjennom livet og hverdagen på sin egen særegne måte. Som forfatter debuterte Lykke i 2010 med boken Orgien, og andre fortellinger. Senere, i 2013, publiserte hun boken Oppløsningstendenser, før hun tre år senere kom ut med Nei og atter nei.

Det var denne boken som gav henne det store gjennombruddet, og virkelig satte henne på det litterære kartet. I 2019 publiserte Nina Lykke boken Full spredning, som ble belønnet med den ettertraktede og prestisjefylte Brageprisen. Bøkene hennes har blitt oversatt og solgt til en rekke land utenfor Norges grenser.

Lytt gratis