Odin Lydbok

4.5/5

Författare: Katrine Olsen Gillerdalen

Lydbok

Introduksjon

Odin lydbok er boken om hvordan Katrine Olsen Gillerdalen og resten av familien taklet sønnen Odin sin død, etter at han tok sitt eget liv i en alder av 13 år. I boken forteller Katrine om hva som førte til at hennes sønn valgte å ta sitt eget liv, og hvordan dette har påvirket hun, hennes ektemann og deres to andre barn.

Boken er en hjerteskjærende fortelling om et tema Katrine mener det ikke finnes nok kunnskap om, nemlig hvordan det er å miste et barn. I Odin lydbok gratis åpner Katrine derfor opp, og gir leseren eller lytteren innsikt i hvordan dette føles. Mobbing var hovedgrunnen til at sønnen hennes tok den tøffe avgjørelsen han gjorde, og er et annet tema som blir belyst.

Handling: Odin

I Odin – en mors kamp for sin sønn, blir vi kjent med Katrine Olsen Gillerdalen, hennes ektemann og deres to barn. Historien handler om deres tredje barn, som ikke lenger er med dem. Deres sønn Odin bestemte seg i en alder av 13 år for å ta sitt eget liv, etter flere år med mobbing og uten håp om bedring i situasjonen.

Odin lydbok gir leseren innsikt i hva som skjer etter at foreldre mister et barn. Dette er et tema forfatteren mener det ikke finnes særlig mye informasjon om, og noe hun derfor ville sette fokus på. Boken tar derfor for seg hvordan hverdagen til mor Katrine, far og Odin sine to søsken er uten ham.

Noe av det siste Odin sa før han tok sitt eget liv var ‘Det hjelper ikke å si ifra, de gjør ikke noe uansett’. Kort tid senere var livet hans over. Dette er en setning som illustrerer hverdagen til flere tusen barn i Norge, som blir mobbet opptil flere ganger hver dag, både på og utenfor skolen. Odin lydbok gratis forteller om hva som skjer når barn ikke blir tatt på alvor.

I Odin lydbok kjenner vi på smerten som følger med når man som foreldre må gravlegge sitt eget barn. Hva som førte til at mobbing blant barn fikk så dramatiske konsekvenser kommer frem i boken. I tillegg rettes det fokus på systemet som sviktet både Odin og tusenvis av andre barn hver eneste dag.

Boken er skrevet for å hjelpe andre mennesker i samme situasjon, men også for å sørge for at slike ting ikke skjer i Norge i fremtiden. Alle barn bør ivaretas, og bør bli tatt på alvor.

Om forfatteren: Katrine Olsen Gillerdalen

Katrine Olsen Gillerdalen er en norsk forfatter. Hun er styreleder i Odinstiftelsen, som hun var med å grunnlegge etter at hennes egen sønn Odin tok sitt eget liv i en alder av 13 år i 2014. Gillerdalen bestemte seg etter hennes sønns død for å vie livet til å bekjempe mobbing, og sluttet i sin tidligere jobb for å rette all fokus mot dette.

Gillerdalen ble i 2015 nominert til prisen Årets modigste kvinne, hvor hun endte opp på tredjeplass i kåringen arrangert av Tara. Hun publiserte i 2015 boken Odin – En mors kamp for sin sønn. Boken tar opp hvordan det oppleves for foreldre å leve videre etter tapet av et barn, og retter også fokus mot mobbing i Norge, som er et stort problem.

Lytt gratis