Nøkkelvitnet Lydbok

4.7/5

Författare: Jørn Lier Horst

Lydbok

Introduksjon

Nøkkelvitnet er debutboken fra det som i dag er en av Norges fremste krimforfattere, Jørn Lier Horst, og også den første boken i hans serie om William Wisting. I denne boken blir vi introdusert til politimann William Wisting, som må løse en utfordrende drapsgåte.

I Nøkkelvitnet lydbok har Preben Pramm blitt drept, og hans døde kropp har allerede ligget uoppdaget i en hel uke før politiet finner ham, med klare tegn etter tortur. Den eller de som har tatt livet hans har helt klart vært på utkikk etter noe, siden hele huset er rasert.

Gjennom Nøkkelvitnet lydbok gratis blir vi med William Wisting, som gjør sitt beste for å løse saken og finne de skyldige, i en sak som har flere likhetstrekk med en sak forfatteren selv var involvert i da han jobbet som politi i Norge.

Handling: Nøkkelvitnet

I Nøkkelvitnet blir vi kjent med etterforsker William Wisting. Han er over femti år gammel, enkemann og far til et par voksne tvillinger. I løpet av karrieren innad i politiet har han gått rankene og klatret opp til toppen av det norske politiet, hvor han nå har en sjefsrolle, på samme vis som forfatteren selv en gang gjorde da han selv var aktiv innen politiet. Wisting er nå i ferd med å bli hjemsøkt av fortiden.

En mann som ble dømt for å ha drept Cecilia Linde for flere år siden har nå sonet ferdig dommen sin, og blitt løslatt fra fengselet. Han har alltid hevdet sin uskyld, og får nå hjelp fra en ivrig advokat som hevder å kunne bevise at politiet plantet kritiske spor i saken, som førte til at mannen ble dømt i Nøkkelvitnet lydbok.

Wisting selv har alltid vært overbevist om at Rudolf Haglund er skyldig i drapet, men er nå også overbevist om at sigarett stumpen som bidro til å dømme Haglund ble plantet på åstedet av en person som var sentral i etterforskningen. Han er også klar over at han og resten av politiet ikke var kritiske nok til det fellende beviset i Nøkkelvitnet lydbok gratis, siden de var fast bestemt på å felle den skyldige drapsmannen.

Wisting blir fort utpekt som den ansvarlige for feilen, siden han ledet etterforskningen, og blir derfor satt under lupen i Nøkkelvitnet. Wisting blir dermed suspendert fra jobben, og må komme til bunns i hva som faktisk har skjedd i Nøkkelvitnet lydbok for å renvaske seg selv.

Om forfatteren: Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst er en norsk forfatter født 1970 i Bamble. Han er utdannet ved Politihøgskolen i Oslo, og jobbet i flere år i politiet, hvor han hadde en rekke ulike roller. Hort var blant annet politietterforsker og etterforskningsleder, og har gjennom årene studert både kriminologi og psykologi, kunnskap som han har benyttet seg av både som politi og som forfatter.

Horst debuterte som forfatter i 2004 med boken Nøkkelvitnet, som er inspirert av en sak han selv etterforsket som politi. Dette er den første av totalt 15 bøker i den populære serien om William Wisting, som har blitt belønnet med både Bokhandlerprisen, Rivertonprisen og Glassnøkkelen. Han har også gjort stor suksess som barnebokforfatter med serien Detektivbyrå, i tillegg til en rekke andre frittstående publikasjoner.

Lytt gratis