Nei og atter nei Lydbok

4/5

Författare: Nina Lykke

Lydbok

Introduksjon

Nei og atter nei er en bok fra den anerkjente norske forfatteren Nina Lykke, som gir leseren eller lytteren et innblikk tre menneskers ulykkelige hverdag, og hva de gjør for å finne glede i hverdagen.

I Nei og atter nei lydbok blir vi kjent med ekteparet Ingrid og Jan, i tillegg til rådgiveren Hanne. Ingrid og Jan har vært lykkelig gift i flere år, og har to så godt som voksne sønner sammen. Ting har begynt å rakne i ekteskapet, som fører til at Jan og Hanne har en affære sammen.

Gjennom Nei og atter nei lydbok gratis hører i fra de tre involverte menneskene i dette trekant dramaet, og hva som fører til at de tar de valgene de tar. Boken er full av humor, og gir leseren eller lytteren muligheten til å bli en samtids observatør.

Handling: Nei og atter nei

I Nei og atter nei møter vi tre mennesker. Ingrid er femti år gammel, og jobber som lærer. Hun er gift med Jan, sammen har de vært gift i hele 25 år, og har to sønner som er mer eller mindre voksne. Til tross for at sønnene burde kunne ta litt mer ansvar i hjemmet enn de gjør, oppfører de seg mer som om de er gjester på et hotell, og bidrar lite i hjemmet.

Dette fører til mer arbeid for Ingrid, som i tillegg til dette er ganske så lei både jobb og livet hjemme generelt sett. Bedre står det til med Jan, som nettopp har blitt forfremmet på jobb, som fører til en økt mengde livsglede i hans liv i Nei og atter nei lydbok. Jan har også skaffet seg en elskerinne, den 15 år yngre rådgiveren Hanne.

Hanne begynner å bli desperat etter å stifte familie, og betrakter Jan som det beste alternativet, siden hun er mer enn gjennomsnittet ivrig etter å få barn. Gjennom Nei og atter nei lydbok gratis blir vi bedre kjent med alle disse menneskene, og får sett trekantdramaet fra deres synspunkt. De har alle veldig forskjellige grunner til å gjøre som de gjør, noe man ser samtidig som man blir bedre kjent med de tre hovedpersonene.

Nei og atter nei er en historie som gir leseren eller lytteren innsikt i vanlige menneskers ulykkelige hverdag, og hva som har ført til at de har mistet mye av optimismen i livet. Gjennom Nei og atter nei lydbok blir leseren eller lytteren også vitne til hva de gjør for å fikse på situasjonen.

Om forfatteren: Nina Lykke

Nina Lykke er en norsk forfatter født 1965 i Trondheim. Hun studerte grafisk design ved Den Grafiske Højskole i København, og jobbet i en årrekke som grafisk designer, hovedsakelig basert i Oslo, før hun etterhvert bestemte seg for å satse på en karriere som forfatter.

Lykke debuterte som forfatter i 2010 med boken Orgien, og andre fortellinger, og har senere publisert Oppløsningstendenser, Nei og atter nei og Full spredning. Hun har høstet mye ros for sitt litterære verk, og har blitt anerkjent med flere prestisjefylte priser. Disse inkluderer Bokhandelens forfatterstipend, Ungdommens kritikerpris og Brageprisen. Hun spesialiserer seg på å skrive historier om middelklassen, og er kjent som en god samtids observatør.

Lytt gratis