Nattmannen Lydbok

4.5/5

Författare: Jørn Lier Horst

Lydbok

Introduksjon

Nattmannen er den femte boken i den internasjonale suksess serien om førstebetjent William Wisting fra en av Norges mest populære forfattere, tidligere politi Jørn Lier Horst. Denne gangen må William Wisting løse en grotesk, grusom drapssak, som har rystet hele landet.

Når en ung kvinnes hode blir funnet på en påle midt i byen i Nattmannen lydbok, er det vanskelig for Wisting å forstå hvordan noen kan være så ondskapsfulle. Etterhvert finner de enda et lik i nærheten, denne gangen på dypt vann.

I Nattmannen lydbok gratis blir vi også bedre kjent med Wistings datter Line, som har skaffet seg jobb som journalist hos VG. Henne jobb som journalist viser seg å skape en problemstilling overfor sin far, samtidig som hun er svært nyttig under etterforskningen, og til stor hjelp for William Wisting.

Handling: Nattmannen

I Nattmannen blir det nok en gang gjensyn med førstebetjent hos politiet, William Wisting, når han igjen står overfor en vanskelig drapssak. Denne gangen er det en ung pike som er offeret, når hun blir funnet i Larvik sentrum. Av alle drapssakene William Wisting noen gang har jobbet med, er dette uten tvil den mest ondskapsfulle. Hodet til den unge jenta har nemlig blitt kappet av fra hodet hennes, og satt på en gjerdestolpe hvor alle kan se det.

På grunn av hvor grusomt selve drapet er, befinner Wisting seg under en enorm mengde press for å komme til bunns i hva som har skjedd, med både resten av politiet og media hengende over seg i Nattmannen lydbok. Detaljene rundt hvordan den unge jenta ble drept er også grusomme når de kommer frem. Før Wisting får tid til å komme ordentlig i gang med etterforskningen sin, finner de et nytt lik den neste dagen.

En mann blir funnet drept i det som ser ut som et garn tilhørende en tyvfisker i fjorden. Wisting lurer nå på om de to sakene har en tilknytning. I Nattmannen lydbok gratis blir vi også bedre kjent med Wistings datter Line, som jobber som journalist hos VG. Hun viser seg å være en svært god ressurs for Wisting i jakten på de skyldige, side hun fort får en anelse om hva som har skjedd og hvem som er ansvarlig.

I Nattmannen følger vi både William Wisting og Line Wisting, som fra forskjellige ståsted jakter morderen og svarene i drapssakene. Etterhvert blir Lines posisjon som journalist også en liten utfordring for William i Nattmannen lydbok når det gjelder presseskikk.

Om forfatteren: Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst er en norsk forfatter født 1970 i Bamble. Horst er utdannet politi, og jobbet i en årrekke innen ulike avdelinger hos politiet, inkludert flere lederstillinger. Denne erfaringen har han benyttet seg av til å etablere seg som en av Norges ledende forfattere innen krimsjangeren etter sin debut i 2004. Han er også en av Norges mest leste og solgte barnebokforfattere, og har flere serier som er svært populære blant de yngste leserne.

Horst er best kjent for sin krimserie om etterforsker William Wisting, som foreløpig består av hele femten bøker, inkludert Nattmannen, og som også har blitt produsert som tv serie. Han har også skrevet flere frittstående bøker i løpet av sin tid som forfatter.

Lytt gratis