Når isen brister Lydbok

4.7/5

Författare: Camilla Grebe

Lydbok

Introduksjon

Når isen brister er den første boken i serien Jentene og mørket fra den svenske forfatteren Camilla Grebe. I denne boken blir vi vitne til et bestialsk drap, i et av Stockholms mer fasjonable nabolag. Offeret er en ukjent kvinne, som har blitt halshugget.

Drapet som har blitt begått i Når isen brister lydbok er nesten identisk en uløst sak fra ti år tidligere, som gjør de som er involvert nervøse. Den eneste forskjellen er at de denne gangen faktisk har en mistenkt, nemlig mannen som eier huset hvor kvinnen blir funnet drept.

De to etterforskerne Peter Lindgren og Manfred Olsson, med hjelp fra den rutinerte Hanne Lagerlind-Schön, leter derfor etter den karismatiske og kontroversielle bedrifts lederen Jesper Orre, som har forsvunnet sporløst. Det viser seg også at de ikke er de eneste som er på jakt etter Orre i Når isen brister lydbok gratis.

Handling: Når isen brister

Den mørke, kalde vinteren har ankommet Stockholm, idet politiet ankommer åstedet hvor et bestialsk, grusomt mord har blitt begått. En ukjent kvinne ligger halshugget i et hjem, som befinner seg i et svært snobbete nabolag. Den brutale ugjerningen er også mer sjokkerende om mulig, siden selve mordet har svært mange likhetstrekk med et uløst drap som ble begått ti år tidligere i Når isen brister.

Det som skiller dette drapet fra det som ble begått ti år tidligere, er at det denne gangen er en mistenkt i saken, den karismatiske og kontroversielle kjede butikk eieren Jesper Orre, som er eieren av hjemmet hvor kvinnen blir funnet. Han er også sporløst forsvunnet, som vi hører i Når isen brister lydbok.

De to etterforskerne Peter Lindgren og Manfred Olsson finner ingenting ved den kjente forretningsmannen, som også har et rykte som en playboy og muligens har begått finansielle lovbrudd, som til sier at han skjuler en mørk sjel og faktisk er en kaldhjertet morder. I jakten på et motiv vender de to etterforskerne seg til den anerkjente kriminal psykologen Hanne Lagerlind-Schön i Når isen brister lydbok gratis.

Hun var en gang en viktig ressurs innad i politiet, men er nå ulykkelig pensjonert, og midt i en ekteskapskrise. Hun er derfor svært ivrig etter å hjelpe til i saken, og vil kunne tilby de to detektivene et innblikk i Jesper Orres skjulte sjel i Når isen brister.

Det viser seg også at de er flere personer som leter etter Orre i Når isen brister lydbok, når hans tidligere flamme Emma Bohman prøver å finne den mystiske mannen. De blir også klart at de to etterforskerne etterhvert vil møte Emma, i deres felles jakt på Jesper.

Om forfatteren: Camilla Grebe

Camilla Grebe er en svensk forfatter født 1968. Hun er utdannet innen økonomi etter å ha studert i Stockholm. I tillegg til å ha flere jobber innen finansverdenen, inkludert direktør stillinger, er hun en av grunnleggerne av Storyside, som er et svensk lydbokforlag.

Grebe debuterte som forfatter i 2009 med boken Någon sorts frid, i det som var den første av fire bøker i Siri Bergman serien. Denne serien skrev hun sammen med sin søster Åsa Träff. Hun har senere publisert to bøker i Moskva Noir serien, i tillegg til Når isen brister, som er den første boken i Jentene og mørket serien.

Lytt gratis