Når havet stilner Lydbok

4.4/5

Författare: Jørn Lier Horst

Lydbok

Introduksjon

Når havet stilner er tredje bok i den kritikerroste serien om kriminal etterforsker William Wisting fra den prisvinnende forfatteren Jørn Lier Horst. I denne boken står Wisting overfor sin hittil største utfordring i sin karriere i politiet, når flere døde og skadde mennesker dukker opp i området.

I Når havet stilner lydbok hører vi om et menneske drept og forkullet i en brann, en død kropp som havet fører med seg inn til landet igjen og et annet offer for det som kanskje er et mordforsøk, eller i det minste har tilknytning til hva som foregår.

Historien i Når havet stilner lydbok gratis er full av spenning, drama og action, i William Wistings hittil største utfordring.

Handling: Når havet stilner

Når havet stilner tar lesere eller lytteren med på førstebetjent William Wistings hittil største utfordring, en sak som kommer til å teste hans egenskaper som politi og etterforsker, om han skal ha noen som helst mulighet til å komme til bunns i hva som foregår. Denne gangen foregår handlingen i Stavern, hvor vi igjen blir gjenforent med William Wisting. Wisting finner en kritisk skadet mann, som har blitt skutt og forlatt, foran et apotek.

Dette tyder på at de som er ansvarlig for å ha skutt mannen kanskje ikke mente å drepe han, siden de helt klart har prøvd å sørge for at noen finner og hjelper den hardt skadde, bevistløse mannen. Hvem står bak dette i Når havet stilner lydbok? Samtidig som Wisting prøver å hjelpe den forlatte mannen står en hytte i full fyr i nærområdet. De klarer ikke slukke brannen før det er for sent, og en person dør i brannen.

Det viser seg fort at det er en sammenheng mellom den skadde mannen, og det forkullede liket som blir funnet i den nedbrente hytta i Når havet stilner lydbok gratis. Hvorfor de to sakene er forbundet er det store spørsmålet William Wisting nå må komme til bunns i, i en sak som etterhvert vil involvere en av byens mektigste personer, en lærer og en lokal bedriftsleder. Det viser seg også at flere mennesker vil miste livet i denne historien.

En forlatt seilbåt blir funnet i Når havet stilner, med tydelige tegn til vold ombord. Båten forsvinner sporløst før politiet får anledning til å fullføre etterforskningen. Et lik blir senere skylt i land i Når havet stilner lydbok, stammer det fra den mystiske seilbåten.

Om forfatteren: Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst er en norsk forfatter født 1970. Han er en av Norges mest solgte og mest leste forfattere, og skriver bøker både for barn, ungdom og voksne. Han gjorde sin litterære debut i 2004 med boken Nøkkelvitnet, og har senere etablert seg som en av ikke bare Norges, men Skandinavias, fremste krim forfattere.

Horst sin serie om førstebetjent William Wisting har blitt oversatt til en rekke andre språk, og solgt til flere land. Serien består foreløpig av 15 bøker, inkludert Når havet stilner. Han er i tillegg svært populær blant yngre lesere, med seriene CCLUE og Detektivbyrå nr. 2, som er blant de mest solgte seriene i Norge noen gang.

Lytt gratis