Naiv Super Lydbok

3.6/5

Författare: Erlend Loe

Lydbok

Introduksjon

Naiv. Super. regnes som Erlend Loes store gjennombrudd. Boken tar for seg viktigheten og menneskets trang til å bevare sitt indre barn. Det burde være lov å gjøre ting man selv vil gjøre, i stedet for typiske, vanlige voksenting. Boken er full av humor, sarkasme, ironi og overdrivelse, og vil garantert gi leseren eller lytteren en god latter.

I Naiv Super lydbok er hovedpersonen i midten av tjueårene og er frustrert over livet sitt generelt. Han stiller flere spørsmål rundt menneskets eksistens i verden, og ser lite mening i livet i en truende verden. Boken fortelles gjennom denne jeg-personen, og vi blir bedre kjent med hans tanker rundt det han treffer på i hverdagen.

En dag møter han veggen etter en, sett fra utsiden, lite betydelig hendelse. Denne hendelsen fører til drastiske endringer i hverdagen hans, som vi får høre i Naiv Super lydbok gratis.

Handling: Naiv. Super

I Naiv Super blir vi kjent med en mann i midten av tjueåra. Han har to venner, selv om bare en av dem er en god venn, den andre er heller dårlig. Broren kommer han ikke veldig godt overens med. Hovedpersonen er veldig frustrert over flere ting i livet. Da han en dag taper en krokket kamp mot den lite sympatiske broren sin, ramler hele livet hans i stykker, og han møter den såkalte veggen.

Hovedpersonen i Naiv Super bestemmer seg for å slutte på universitetet og selger mesteparten av eiendelene sine. Siden broren skal ut på reise i et par måneder, flytter han inn i brorens tomme leilighet, hvor han videresender brorens faks som takk. Hovedpersonen i Naiv Super lydbok har det ikke travelt med å vokse opp, og liker å gjøre ting som andre kanskje ville kalt barnslig. Selv om man blir eldre trenger man jo ikke bare gjøre voksenting.

I Naiv Super lydbok gratis bruker hovedpersonen mye tid på å tenke gjennom ulike ting. Han prøver å både finne seg selv og hans sted i verden. Han bruker mye tid på å lese og tenke over tidens relativitet. Han liker også å kaste ball i veggen, og skaffer seg etterhvert et bankebrett fra Brio som hjelper ham til å slappe av. Han kunne også godt tenkt seg kjæreste, og vet ikke helt hvorfor han ikke har en.

Han husker ikke helt hvor broren er på reise, og trodde først det var Afrika. Han finner ut han er i Amerika, og ender plutselig opp der selv i New York. Naiv Super lydbok leses av forfatteren Erlend Loe selv, som vil ledsage deg på denne litt utenom det vanlige reisen.

Om forfatteren: Erlend Loe

Erlend Loe er en norsk forfatter, filmkritiker, manusforfatter og oversetter, født 1969 i Trondheim. Loe bor i dag i Oslo, hvor han i 1998 var en av grunnleggerne av Oslo Screenwriters, som er et kontorfellesskap for manusforfattere.

Hans første bok, Tatt av kvinnen, ble publisert i 1993. Gjennombrudds boken hans Naiv Super kom i 1996, og har ført til at Loes skrivestil ofte blir karakterisert som naivistisk. Ting som humor, overdrivelse og ironi er faste ingredienser av Loes bøker. Bøkene hans har blitt oversatt til over 20 språk. Flere av Loes bøker er tilgjengelig som lydbøker lest av forfatteren selv.

I tillegg til å være en suksessfull forfatter er Loe også kjent for å ha bidratt til å skrive manuset til Kampen for tilværelsen, en tv-serie som ble nominert til og vant flere Gullruten priser. Erlend Loe har også vunnet Cappelenprisen, Bokhandlerprisen, Kristendummen og flere andre priser for sitt forfatterskap.

Lytt gratis