Nabovarsel Lydbok

4.2/5

Författare: Unni Lindell

Lydbok

Introduksjon

Nabovarsel er første bok i en ny kriminalroman serie av Unni Lindell. I denne boken, og videre i serien om det kommer flere bøker, blir vi kjent med Lydia Winther, også kjent som Snø.

I Nabovarsel lydbok blir vi med på Lydia ‘Snø’ Winther sin første utrykning, da en ung kvinne som er alene hjemme ringer politiet. Lydia og partneren finner ingenting utenom det vanlige, og reiser fra huset og den unge kvinnen. Snø får en dårlig magefølelse rundt det hele, og bestemmer seg for å dra tilbake, hvor den unge kvinnen plutselig er forsvunnet.

I løpet av Nabovarsel lydbok gratis blir vi kjent med Snø, hennes privatliv og hemmeligheter. Dette psykologiske dramaet eskalerer fort, og utvikler seg til et farlig spill i jakten på å finne de som er ansvarlige for forsvinninger og drap i oljebransjen.

Handling: Nabovarsel

I Nabovarsel blir vi kjent med 23 år gamle Lydia ‘Snø’ Winther, nyutdannet politibetjent med interesse i karate. Siden hun er fersk i politiet er hun enda i opplæring, og er for tiden partner med Marit Nilsen, som er ganske kjedelig.

Sonja er hjemme alene i Nabovarsel lydbok, men har ansvaret for å vanne i hagen i det tomme nabohuset. Hun tror hun både ser og hører ting i det som er ment å være et helt tomt hus, og bestemmer seg for å ringe politiet siden hun er litt bekymra.

Lydia og Marit sjekker ut hva som foregår, men finner ingenting, og forlater Sonja. Lydia har likevel en magefølelse av at noe ikke stemmer, og bestemmer seg for å gjøre en grundigere sjekk selv. Da hun kommer tilbake til huset er Sonja forsvunnet. Så hun noe hun ikke burde ha vært vitne til? Lydia, eller Snø som hun kalles, får blir involvert i å løse saken i Nabovarsel lydbok gratis.

Snø er fersk som politi i Nabovarsel, og har et annet perspektiv på saker enn det de mer rutinerte, gamle politibetjentene har. Hun stoler på sin intuisjon, noe som vil vise seg å være nøkkelen til å løse sakene hun står overfor i denne boken.

Etterhvert fører forsvinningssaken til et drap, og Snø blir satt sammen med Hans Arnold Ytrefjord, også kjent som Hay. Han er etterforsker i drapsavsnittet, og sammen må de løse denne saken i Nabovarsel lydbok. Det viser seg at drapet har en forbindelse til flere andre forventninger og drap. Det hele kobles til oljebransjen, hvor flere problemer rundt olje inspektører kommer i fokus.

Om forfatteren: Unni Lindell

Unni Lindell er en norsk forfatter født 1957 i Oslo. Hun er best kjent som krimforfatter, men har også skrevet flere barne- og ungdomsbøker i tillegg til flere diktsamlinger. Lindell jobbet som journalist i flere år før hun ble forfatter på fulltid.

Hun er spesielt kjent for sine populære bøker om Cato Isaksen og Marian Dahle, som begge er kriminal serier. Hennes nyeste serie fokuserer på Lydia ‘Snø’ Winther, og består foreløpig av Nabovarsel. Flere av Lindells bøker har blitt filmatisert over årene, og forfatterskapet hennes består til nå av 91 forskjellige bøker.

Lindell har vunnet Rivertonprisen to ganger, og har i tillegg vunnet flere andre priser som Mads Wiel Nygaards legat, Cappelens romankonkurranse og ble i av Ungdomsbokklubben kåret til Norges beste ungdomsbokforfatter.

Lytt gratis