Mysteriet på Asthall Lydbok

4.3/5

Författare: Jessica Fellowes

Lydbok

Introduksjon

Mysteriet på Asthall er den første boken i serien Mitford mordene fra forfatter Jessica Fellowes. I denne boken tar forfatteren leseren med på en reise tilbake i tid, nærmere bestemt 1919, hvor vi blir kjent med Louisa Cannon.

Den unge jenta er villig til å gjøre alt for å komme seg bort fra fattigdommens klør hvor hun bor i London, og særlig vil hun komme seg bort fra sin fæle onkel i Mysteriet på Asthall lydbok. Hun skaffer seg derfor etterhvert en jobb som barnepike i det fasjonable Oxfordshire.

Hennes nye arbeidsgiver er familien Mitford, som bor i det vakre hjemmet Asthall Manor. Her blir vi med Louisa og Nancy Mitford som bestemmer seg for å komme til bunns i hva som skjedde når en kvinne blir drept på toget i Mysteriet på Asthall lydbok gratis.

Handling: Mysteriet på Asthall

I Mysteriet på Asthall møter vi Louisa Cannon. Hun bor sammen med sin mor, hvor begge to jobber som syersker og vaskehjelper for å overleve i storbyen London, som preges av fattigdom. Ting har vært tøffe siden faren hennes døde, men det var først da hennes grusomme onkel flyttet inn at ting ble uholdbare. Hun er desperat etter å komme seg bort, og får plutselig muligheten til å jobbe for Mitford familien i Asthall Manor i Oxfordshire.

Nå har Louisa ansvar for de seks barna i familien, med hjelp fra den eldre Nanny Blor, i Mysteriet på Asthall lydbok. En dag blir den kjente kvinnen Florence Nightingale Shore drept på toget, politiet står fast i saken, og kommer ingen vei. Louisa og Nancy, den eldste datteren i Mitford familien, bestemmer seg for å ta saken i egne hender, siden de har en egen teori om hva som har skjedd.

Samtidig jobber fremdeles Guy Sullivan, en ung og lovende politimann, hardt for å komme til bunns i saken. Han har allerede et godt øye til Louisa etter å ha møtt henne på toget når hun reiste til Asthall Manor, og blir glad for å se henne igjen i Mysteriet på Asthall lydbok gratis. Sammen prøver dermed Louisa, Nancy og Guy å finne ut hvem som drepte Florence, og hvorfor, selv om Guy ikke har tillatelse av sjefen sin.

Mysteriet på Asthall tar leseren eller lytteren med på en spennende reise i jakten på sannheten, i en historie inspirert av virkeligheten fra 1920. Gjennom Mysteriet på Asthall lydbok blir vi bedre kjent med både Florence Nightingale Shore og Mitford familen, som begge levde på denne tiden.

Om forfatteren: Jessica Fellowes

Jessica Fellowes er en engelsk forfatter født 1974. Hun har ved siden av sin jobb som forfatter i flere år jobbet som freelance skribent, og skrevet tekster for en rekke kjente publikasjoner i England, inkludert Daily Telegraph, The London Paper og The Lady. Hun har også hatt ulike roller som redaktør for flere magasin.

Som forfatter debuterte Fellowes i 2008 med boken Mud and the City, og har senere publisert en rekke andre bøker. Hun er særlig kjent for sine publikasjoner knyttet til Downton Abbey, og hennes serie Mitford mordene, som hun startet i 2017 med boken Mysteriet på Asthall, og foreløpig består av 5 bøker.

Lytt gratis