Mormor og de åtte ungene Lydbok

4.7/5

Författare: Anne-Cath. Vestly

Lydbok

Introduksjon

Mormor og de åtte ungene regnes som Anne-Cath Vestlys største suksess serie, og de syv bøkene har blitt utgitt i syv ulike land.

Hovedrollen i Mormor og de åtte ungene lydbok deles mellom to forskjellige personer; minstemann Morten og mormor, i tillegg til resten av familien og hunden deres. I bøkene blir vi kjent med denne familien og får et innblikk inn i hverdagen deres. Når vi først blir kjent med gjengen bor de i en trang leilighet i byen, før de etterhvert flytter til huset i skogen.

I Mormor og de åtte ungene lydbok gratis serien, som totalt består av 7 bøker, får vi altså se hvordan hverdagen til denne familien utløper seg når de setter ut på ulike eventyr, hvordan de kommer seg gjennom hverdagen i og i nærheten av Tirilltoppen, som du kanskje er kjent med fra andre Vestly bøker.

Handling: Mormor og de åtte ungene

I Mormor og de åtte ungene serien blir vi som lesere og lyttere altså bedre kjent med denne familien, som bor i Tirilltoppen når vi først møter dem. De åtte ungene bor sammen med foreldrene og hunden Ovnsrøret i en svært liten leilighet, og plutselig kommer mormor på besøk fra landet. De har stadig vekk nye eventyr, som når mormor kjører trikk for første gang.

I Mormor og de åtte ungene i skogen flytter den store familien til skogen, hvor de bor sammen i et hus hvor de har mye mer plass enn de er vant med. Både mor og far og mormor har eget rom, mens guttene og jentene har hvert sitt rom i andre etasje. Til og med Ovnsrøret har eget rom, han bor i en tønne ved siden av komfyren på kjøkkenet, så han er alltid varm.

Familien vi møter i Mormor og de åtte ungene lydbok serien har ikke alle verdens av ressurser eller penger. Likevel finner denne hjerte kjære familien glede i hverdagen der hvor andre vanligvis ikke ville funnet det. Alt fra piratselskap, kjøre trikken eller tur i skogen er ting som de finner magi og glede i, som du vil høre i Mormor og de åtte ungene lydbok gratis.

I Mormor og de åtte ungene lydbok serien blir vi særlig godt kjent med Morten minstemann, som ofte er historiens største sjarmør, i tillegg til mormor selvsagt. Gjennom bøkene blir vi altså kjent med en familie som gjør det beste ut av enhver situasjon, er veldig positive og alltid villige til å tilgi. Det er umulig å ikke bli glad i denne store familien og alle deres fantastiske eventyr.

Om forfatteren: Anne-Cath Vestly

Anne-Cath Vestly var en norsk forfatter som levde fra 1920 til 2008. Hun er en av de mest anerkjente norske forfatterne gjennom tidene, og har utgitt flere folkekjære barnebok serier fra 1953 til 2004. Hennes ektemann Johan Vestly var illustratør i alle hennes bøker frem til hans død, før hun selv tok over.

Flere av Vestlys bøker har blitt filmatisert over årene, hvor Vestly selv har hatt roller i to av filmene. Bøkene har også blitt opplest på radio, hvor Vestly sammen med Alf Prøysen og Thorbjørn Egner var blant de første til å gjøre dette.

Hun er mest kjent for serienes om Ole Aleksander, Mormor og de åtte ungene, Lillebror og Knerten, Aurora, Guro, Kaos og Ellen Andrea. Vestly ble i 1992 utnevnt til Ridder av 1. Klasse av St. Olavs Orden, og har også mottatt utallige ærespriser for sitt bidrag til norsk litteratur, inkludert Peer Gynt prisen.

Lytt gratis