Mormor og de åtte ungene Lydbok

4.8/5

Författare: Anne-Cath. Vestly

Lydbok

Introduksjon

Mormor og de åtte ungene er velkjent for de fleste nordmenn, og er regnet som Anne-Cath Vestlys største litterære suksess. Serien består av 7 ulike bøker hvor vi følger den folkekjære mormoren og ungene på ulike underholdende eventyr.

Bøkene har blitt publisert i 9 forskjellige land, og de har også blitt produsert som film, med forfatteren selv i hovedrollen som mormor. Mormor og de åtte ungene lydbok er uten tvil en av norsk litteraturs største skatter, nå også tilgjengelig som lydbok.

Gjennom Mormor og de åtte ungene lydbok gratis blir vi særlig kjent med mormor, minstemann Morten og selvsagt resten av familien, som inkluderer den lille hunden Ovnsrøret.

Handling: Mormor og de åtte ungene

Mormor og de åtte ungene serien består av 7 ulike bøker med historier fra Anne-Cath Vestly om den store familien som bor sammen. Gjennom de ulike bøkene blir vi introdusert til familien som bor sammen i byen, i et veldig lite hus. Etterhvert flytter familien bort fra byen, og ut til skogen hvor de skaffer seg et større hus hvor de får bedre plass til å boltre seg sammen.

Gjennom Mormor og de åtte ungene lydbok blir vi ikke bare introdusert til de 8 ungene i huset, men også foreldrene deres og selvsagt mormor. En annen karakter vi blir glad i er hunden Ovnsrøret som også bor sammen med dem i huset. Selv om de etterhvert flytter ut til huset i skogen hindrer ikke det dem fra å dra på eventyr andre steder, som i Mormor og de åtte ungene på sykkeltur i Danmark.

I bøkene blir vi etterhvert veldig godt kjent med minstemann i barneflokken og familien, Morten. Morten minstemann er en av hovedpersonene i Mormor og de åtte ungene lydbok gratis. Det er veldig lett å bli glad i Morten minstemann, som alltid er ivrig etter å sette ut på nye eventyr.

I løpet av de syv bøkene i serien er det umulig å ikke bli glad i storfamilien som bor sammen i og i nærheten av Tirilltoppen. Mormor og de åtte ungene lydbok har i flere generasjoner vært en stor del av norsk kultur og flere barns oppvekst, og vil uten tvil fortsette å være det også i fremtiden.

Om forfatteren: Anne-Cath Vestly

Anne-Cath Vestly er en norsk forfatter som levde fra 1920 til 2008. Vestly ble født i Rena, og er kjent som en av Norges beste barnebokforfattere. Gjennom en veldig lang og innholdsrik karriere har hun bidratt med flere folkekjære bøker innen norsk litteratur. Noen av disse er seriene om Mormor og de åtte ungene, Ole Aleksander, Lillebror og Knerten, Guro, Aurora, Kaos og Ellen Andrea.

Vestly og hennes fortellinger ble kjent gjennom radio, hvor hun ofte leste historiene sine i den populære Barnetimen for de minste, sammen med blant andre Thorbjørn Egner og Alf Prøysen. Vestly var også skuespiller, blant annet som mormor i to av hennes egne bøker som ble filmatisert.

Hun har mottatt en rekke priser i løpet av livet, som Peer Gynt prisen, Oslo bys kunstnerpris, Regnbueprisen, Brageprisen hederspris, Folkehelseprisen, Spellemannprisen, Norsk kulturråds ærespris, Solprisen, Brumm prisen og en rekke andre priser.

Lytt gratis