Monster Lydbok

4.7/5

Författare: Jørgen Jæger

Lydbok

Introduksjon

Ole Vik er tilbake i sin 8 bok i Monster. Som vanlig foregår handlingen i den fiktive vestlandsbyen Fjellberghavn. Denne gangen domineres handlingen av Anne Dahl og hennes ekssamboer Ragnvald Hagen. Gjennom Monster lydbok får vi et innblikk i hverdagen til de som lever i dysfunksjonelle forhold med voldelige partnere.

Selv med hemmelig adresse, ny identitet, ny samboer og nytt barn på vei er Anne aldri trygg. Følelsen og frykten av at Ragnvald en dag skal komme tilbake forsvinner aldri. Plutselig peker alle tegn på at han har funnet dem, da Annes nye samboer blir brutalt overfalt.

Hvordan fant han dem igjen? Det har vel ingenting med et bilde som ble lagt ut på internett? Ole Vik er nesten friskmeldt etter å ha vært sykemeldt, men er ikke helt klar enda. Han har det likevel travelt, og har flere jern i ilden i Monster lydbok gratis.

Handling: Monster

I Monster møter vi Anne Dahl og hennes datter Thea. De har hemmelig adresse, og har måttet skaffe seg ny identitet for å starte sine nye liv, hvor Anne også har funnet seg ny samboer i Ulrik. Hun prøver å unnslippe fortiden, og eks samboeren sin Ragnvald Hagen, som var både voldelig og misbrukende. Men det hører fortiden til, nå er hun både gravid og har funnet lykken med sin nye mann i Monster lydbok.

Etterhvert begynner det Anne har fryktet å skje, og det begynner å se ut som om Ragnvald har funnet dem. Datteren Thea er livredd en dag hun kommer hjem fra skolen, men vil ikke snakke om hvorfor. Soveputen henne lukter mistenkelig lik den parfymen Ragnvald bruker en kveld i Monster lydbok gratis.

De bor flere romfolk i nærheten av hjemmet deres, noe ikke alle er fornøyde med, særlig et medlem av Kystfolket, som vil gjøre det han kan for å bli kvitt dem. Ulrik, Annes nye samboer, blir brutalt overfalt og nedslått en dag, og de bestemmer seg for å kontakte politiet. Så står han der plutselig en dag, Ragnvald, mitt i tunet, og truer både Anne og Thea.

Ole Vik har selvsagt en sentral rolle i Monster, selv om han fremdeles er sykemeldt. Han har nylig blitt forfremmet, og kan nå smykke seg med tittelen avdelingsleder, og har også ansvar i et vaktselskap hvor han er involvert i styret. Ting mellom ham og Marte begynner også å bli interessante, og forholdet deres blir mer romantisk.

Cecilie Hopen har en egen romanse drama hun er involvert i. Hun er samboer med Bernhard, men de sliter med å kommunisere. Lettere blir de ikke når kjekke Vegard blir en del av livet hennes i Monster lydbok.

Om forfatteren: Jørgen Jæger

Jørgen Jæger er en norsk forfatter født i 1946. Jæger er i dag en av Norges fremste krimforfattere, og er mest kjent for sin frittstående serie om Ole Vik, i den fiktive byen Fjellberghavn, som består av 15 bøker totalt, inkludert Monster.

Jæger jobbet størstedelen av sitt voksne liv som selger i ulike industrier, som for eksempel bilselger. Han har alltid hatt en drøm om å bli forfatter, og sendte ut flere manus til forlag på 80 tallet. Tilbakemeldingene var nedslående, og Jæger gav opp drømmen om å bli forfatter.

På slutten av 90 tallet fant en ansatt ved ett av forlagene et manus Jæger tidligere hadde sendt dem i en skuff. Dette førte til at Jæger fikk en ny sjanse til å realisere drømmen sin. Han har siden blitt nominert til bokhandlerprisen hele fire ganger, etter sin debut i 2003.

Lytt gratis