Min kamp Lydbok

3.6/5

Författare: Karl Ove Knausgård

Lydbok

Introduksjon

Min kamp er en storslått selvbiografi, bestående av 6 bøker, publisert mellom 2009 og 2011. Totalt består verket av omtrent 3 600 sider, og har blitt oversatt til 35 forskjellige språk. Bøkene har solgt en halv million eksemplar i Norge så langt.

Min kamp lydbok forteller historien om Karl Ove Knausgård, fortalt fra forfatteren selv. Gjennom boken gir Knausgård leseren eller lytteren innblikk i hans eget liv, fra barndommen, og full innsikt i hans indre tanker. Særlig hans mørke tanker blir belyst, sammen med banaliteter og ydmykelser fra hans liv.

Ved å skrive Min kamp lydbok gratis åpner Knausgård opp om ting fra sitt liv som har satt flere medlemmer av hans familie i dårlig lys, som har ført til at de har blitt jaktet av journalister for å kommentere på hvordan de har blitt framstilt.

Handling: Min kamp

Romanen Min kamp tar for seg hele Karl Ove Knausgårds liv, fra barndommen frem til bøkene blir publisert. Gjennom disse bøkene åpner forfatteren opp om alt som har foregått i livet hans. Ingen stein blir liggende uvendt, da han fullstendig blotter seg selv til leseren. Han begynner med barndommen på Tromøya, og videre studier i Kristiansand og jobben som vikarlærer i Nord-Norge da han var yngre.

I Min kamp lydbok får vi også høre om hans tid som student i Bergen, og de menneskene han møtte, forelsket seg i og bodde med her. Videre forteller han om farens død og begravelse, og gir leseren et innblikk i hans nåværende liv i Stockholm, hvor han er gift og har barn. Gjennom livet, og i Min kamp, har Knausgård flere samtaler med andre kjente forfattere han blir kjent med.

Min kamp lydbok er en detaljert beskrivelse av alle tanker og følelser Knausgård har hatt i løpet av livet sitt, og fokuserer også på hans forhold til faren sin. Alt han har foretatt seg i løpet av livet kommer under lupen. I tillegg blir alle han har møtt og omgått gjennom livet satt under lupen. Han deler åpent private deler og sider av venner, kjærester og ikke minst familien sin.

Ikke alle kommer like godt fra det når han først åpner opp, som har ført til rift og konflikt innen familien etter bøkene ble publisert. Han har hatt flere roller i livet som menneske; barn, sønn, tenåring, venn, elsker, far og mest av alt forfatter. Knausgård prøver så godt som det er mulig å fange og beskrive alle opplevelser, tanker og følelser han har hatt gjennom livet sitt i Min kamp lydbok gratis.

Om forfatteren: Karl Ove Knausgård

Karl Ove Knausgård er en norsk forfatter født 1968 i Oslo. Han har blitt beskrevet som et av det 21 århundrets største litterære sensasjoner av Wall Street Journal. Han debuterte i 1998 med boken Ute av verden, og ble belønnet med Kritikerprisen for denne, som første debutant til å vinne prisen noen gang.

Knausgård ble verdenskjent med sitt litterære verk, eller roman, bestående av 6 selvbiografier kalt Min kamp. Bøkene var overraskende ærlige i sin beskrivelse av flere medlemmer av Knausgårds egen familie, som har fått konsekvenser for hans forhold til dem i ettertid.

Karl Ove Knausgård har vunnet flere priser i sitt liv. Noen av disse er Kritikerprisen, Sørlandets litteraturpris, Bjørnson stipendet, Brageprisen, Gyldendalsprisen og Svenska Akademiens nordiske pris.

Lytt gratis