Men du ser ikke syk ut Lydbok

4.5/5

Författare: Ragnhild Holmås

Lydbok

Introduksjon

Men du ser ikke syk ut tar for seg hverdagen til omtrent 800 000 nordmenn, som alle lever med det som kalles usynlige, fysiske sykdommer. Det er sykdommer det ikke er mulig å se med øyet, men som likevel er helt ekte. Ragnhild Holmås vet en ting eller to om hvordan dette påvirker hverdagen og livet til disse menneskene, siden hun er en av dem.

Ragnhild Holmås er selv diagnostisert med kronisk utmattelsessyndrom. Det gir henne muligheten til å fortelle om hvordan dette faktisk er, og hvordan det er å leve i et samfunn som ikke forstår hva dette begrepet faktisk betyr, som du vil høre i Men du ser ikke syk ut lydbok.

Men du ser ikke syk ut lydbok gratis leses av Anne-Kat Hærland og Lykke Kristine Moen.

Handling: Men du ser ikke syk ut

Ragnhild Holmås var en sunn, ung kvinne, og hadde nettopp fullført studier i Russland, en Mastergrad i russisk, da hun en dag fikk kyssesyken. Sykdommen ga aldri slipp, og det ble etterhvert umulig for Holmås å leve som hun var vant med, siden formen hennes stadig ble dårligere. Men du ser ikke syk ut forteller historien om hva som skjedde videre.

Ragnhild Holmås ble etterhvert diagnostisert med myalgisk encefalopati (ME), eller på godt norsk kronisk utmattelsessyndrom. Livet med denne sykdommen er svært utfordrende. Det er en utfordring nok bare å komme seg gjennom hverdagen, som du vil høre i Men du ser ikke syk ut lydbok. Det som gjør situasjonen mer komplisert, og utfordrende, er at de som lider av denne typen sykdommer ikke ser syke ut.

Det er svært lite kunnskap om hvordan et liv med kroniske, usynlige sykdommer påvirker de som lider av dem i det norske samfunnet generelt. Det betyr at de som ikke har satt seg inn hva disse sykdommene faktisk innebærer, sliter med de mest fundamentale delene av dette, nemlig at de ofte er kroniske. Kronisk betyr at man ikke blir bedre med tid, og at god bedring ikke betyr noen ting, som du kan høre i Men du ser ikke syk ut.

Gjennom Men du ser ikke syk ut lydbok gratis får vi høre mer om skammen de som lider av disse sykdommene ofte føler, og som dermed blir en ekstra belastning på toppen av de det allerede hansker med. De blir stadig fortalt at de bare må tenke positivt, så ordner det seg etterhvert. Problemet er at det ikke er sånn det fungerer om kan lider av en kronisk, usynlig sykdom.

Hør hele Ragnhilds historie i Men du ser ikke syk ut lydbok.

Om forfatteren: Ragnhild Holmås

Ragnhild Holmås er en norsk forfatter født 1988. Holmås har master innen Russland studier, er statsviter og jobber også som tekst konsulent. Hun er diagnostisert med kronisk utmattelsessyndrom, også kjent som både ME og CFS, en diagnose hun har hatt siden hun var 23 år gammel.

Holmås jobber aktivt for å spre informasjon og kunnskap om denne sykdommen, siden de fleste mennesker ikke har mye kjennskap til hvordan livet med kronisk utmattelsessyndrom er.

Hennes bok Men du ser ikke syk ut er foreløpig hennes eneste bok, og ble nominert til Bokbloggerprisen, og fikk flere gode skussmål i norsk media da den ble publisert.

Lytt gratis