Meditasjoner for livets utfordringer Lydbok

3.5/5

Författare: Leah Weiss

Lydbok

Introduksjon

Meditasjoner for livets utfordringer: fem trinn til større utholdenhet i krisetider er en bok fra den anerkjente forfatteren og professoren Leah Weiss. I boken gir hun lesere eller lyttere en introduksjon i hvor nyttig meditasjon kan være i hverdagen, og hvordan man best implementerer dette i eget liv.

I Meditasjoner for livets utfordringer lydbok hører vi hvordan hun bruker et eksempel fra Thailand, hvor 12 gutter og deres fotballtrener ble innestengt i en grotte i hele 18 dager, og treneren benyttet seg av egen erfaring med meditasjon for å få seg selv og guttene gjennom opplevelsen i live.

Gjennom Meditasjoner for livets utfordringer lydbok gratis blir vi bedre kjent med hvilke fordeler meditasjon har i hverdagen, og særlig i krisetider og ulike utfordringer man finner seg selv i.

Handling: Meditasjoner for livets utfordringer

I juni 2018 besøker en gruppe unge gutter grotten Tham Luang sammen med fotballtreneren deres etter endt trening. Grotten er veldig dyp, og de tolv guttene og treneren deres beveger seg dypt inn i grottesystemet. Dette foregår midt i regntiden i den nordlige delen av Thailand, som vi hører i Meditasjoner for livets utfordringer. Etterhvert blir gruppen fanget i grotten som følge av kraftig regn, som oversvømmer grottesystemet, og blokkerer deres eneste utgang.

Totalt tilbrakte gruppen 18 dager fanget i grottesystemet, før de blir reddet ut ved hjelp av dykkere og en storstilt redningsaksjon, hvor mer enn 10 000 mennesker var delaktige. Meditasjoner for livets utfordringer lydbok forteller en viktig del av historien om hvordan de unge guttene og deres 25 år gamle trener kom seg igjennom denne opplevelsen. Treneren hadde tilbrakt ti år som buddhist munk, og var godt kjent med meditasjonsteknikker, som hjalp guttene gjennom oppholdet i grotten.

Forfatter Weiss, som er professor ved Stanford University, er ekspert på meditasjon, og bruker denne hendelsen til å illustrere hvor stor effekt meditasjon kan ha i menneskers liv i Meditasjoner for livets utfordringer lydbok gratis. Om man benytter seg av de riktige teknikkene, har meditasjon ubegrensede positive effekter på både kropp og sinn, og er noe man kan benytte seg av i både i hverdagen og tøffe situasjoner.

Meditasjoner for livets utfordringer gir leseren fem konkrete trinn man kan benytte seg av for å oppnå en positiv effekt av meditasjon. Dette er kunnskap eller verktøy man kan benytte seg av både privat og på jobb. Meditasjoner for livets utfordringer lydbok forteller også historien om hvordan meditasjon kan redde deg om du befinner deg i en krise.

Om forfatteren: Leah Weiss

Leah Wiess er en forfatter og professor ved Stanford University. Hun er en lærer, forsker og meditasjonsekspert som spesialiserer seg på bruken av tankefullhet og medfølelse i sekulære situasjoner. Alle hennes kurs ved Stanford University har lange ventelister, og blir beskrevet som banebrytende innen et MBA program som allerede er kjent for å være nytenkende.

Som forfatter har hun publisert to bøker så langt i karrieren, inkludert Meditasjoner for livets utfordringer som ble publisert i 2019. Bøkene hennes har blitt oversatt til en rekke ulike språk og har blitt publisert i flere land. Hun er også en av grunnleggerne av firmaet Skylyte, som tilbyr tjenester knyttet til nevrovitenskap og atferdsendring til næringslivet.

Lytt gratis