Mannen som elsket Yngve Lydbok

4.5/5

Författare: Tore Renberg

Lydbok

Introduksjon

Mannen som elsket Yngve er første bok i Tore Renbergs Jarle Klepp serie, som totalt består av 5 ulike bøker om Jarles Klepps liv. Boken er en bestselger, har solgt over 150 000 eksemplarer, og er også oversatt til flere andre språk.

I Mannen som elsket Yngve lydbok blir vi kjent med Jarle Klepp. Han går i andre klasse på Stavanger Katedralskole. Sammen med bestevennen Helge og kjæresten Katrine nyter de livet som ungdommer til det fulleste. De fester, røyker, spiller og hører på musikk. Livet er ganske bra for den lille gjengen og Jarle Klepp.

En dag forandrer dette seg i Mannen som elsket Yngve lydbok gratis. En ny elev begynner i klassen, og Jarle forelsker seg i denne personen. Det er helt normalt. Det som ikke er normalt for Jarle, er at den nye eleven er en gutt, som heter Yngve.

Handling: Mannen som elsket Yngve

I Mannen som elsket Yngve blir vi kjent med Jarle Klepp. Jarle er 17 år gammel, og går i andreklasse ved Stavanger Katedralskole. Året er 1989, kommunismen er ikke langt fra å falle i Europa, og folk flest har en politisk mening om verdens tilstand. Jarle er ikke som alle andre, og er i hvert fall fast bestem på at han ikke vil være som alle andre. Han går jo tross alt med Palestina-skjerf.

Sammen med kjæresten Katrine og bestevennen Helge er de på toppen av verden, som alle andre ungdommer. Verden ligger foran dem og bandet deres, som de har klokketro på. Alt går egentlig som man kan forvente det skal gå med en gjeng ungdommer i Stavanger på denne tiden i Mannen som elsket Yngve lydbok.

Vi får etterhvert høre hvordan ting forandrer seg i Mannen som elsket Yngve lydbok gratis. En ny elev har startet i klassen deres. Jarle, som er kjæreste med Katrine, forelsker seg i denne nye eleven, som selvsagt passer dårlig siden han allerede har kjæreste. Det som gjør hele saken mer komplisert er at denne nye eleven er en gutt.

Jarle Klepp er jo heterofil, er han ikke det? Den nye gutten i klassen, Yngve, er Jarles rake motsetning. Jarle drikker, røyker og spiller i band. Yngve spiller tennis, har velstelt hår og er garantert ikke på bølgelengde med Jarle. I Mannen som elsket Yngve får vi innblikk i hvordan Jarle sliter med sine følelser for Yngve, og hvordan det får han til å føle seg.

Jarle er forvirret, og ikke helt i stand til å forstå sine egne følelser. Han er uten tvil tiltrukket til Yngve, og bestemmer seg for å henge mer med ham, på bekostning av Katrine, Helge og moren sin i Mannen som elsket Yngve lydbok.

Om forfatteren: Tore Renberg

Tore Renberg er en norsk forfatter født 1972 i Stavanger. Han debuterte i 1995 med boken Sovende Floke, som han ble nominert til og vant Tarjei Vesaas debutantpris for. I tillegg til å skrive bøker har Renberg bidratt med å skrive flere skuespill og film manus, noen av disse basert på hans egne bøker.

Flere av hans bøker har også blitt filmatisert, inkludert boken som gav ham hans store gjennombrudd, Mannen som elsket Yngve. Denne boken var den første av fem bøker basert på Jarle Klepps liv, og har blitt oversatt og solgt til flere land.

Renberg har også vunnet flere andre priser gjennom sin litterære karriere, inkludert Tiden prisen, Siddisprisen, Bokhandlerprisen, Stavanger kommunes kulturpris, Stavanger Aftenblads kulturpris og Rogaland fylkes kulturpris.

Lytt gratis