Mannen som døde Lydbok

3.9/5

Författare: Antti Tuomainen

Lydbok

Introduksjon

I Mannen som døde møter vi den 37 år gamle sopp entreprenøren Jaakko Kaunismaa, som er i sin beste alder. Han er derfor sjokkert når doktoren hans gir ham beskjed om at han holder på å dø.

Videre i Mannen som døde lydbok viser det seg også at grunnen til at Jaakko er i ferd med å dø er at han sakte men sikkert over tid har blitt eksponert for gift. Det betyr at noen bevisst har forgiftet ham, og ønsker ham død.

Fast bestemt på å finne ut hvem som ønsker å se ham død, setter Jakko ut på et spennende eventyr full av uvanlige karakterer, uforutsette og merkelige situasjoner og uventede vendinger i Mannen som døde lydbok gratis.

Handling: Mannen som døde

I Mannen som døde møter vi Jaakko Kaunismaa. Han er 37 år gammel, og er en finsk sopp entreprenør. Vi møter Jaakko når han besøker legen sin hvor han får nyheter han helst skulle vært foruten. Det viser seg av Jaakko, over en lengre tidsperiode, har blitt forgiftet, og er i ferd med å dø. Jaakko er sjokkert, siden han er i sin beste alder, og også ikke kan forstå at noen ønsker ham død.

Jaakko er derfor fast bestemt på å komme til bunns i hvem som har forgiftet ham, og hvem som ønsker å se ham død i Mannen som døde lydbok. Vi blir bedre kjent med Jaakkos hjemby, som er svært liten. Det er her han har hatt suksess ved å dyrke og selge sopp til det japanske markedet. Det viser seg også at Jaakko har problemer både privat og profesjonelt.

Begge disse problemene dreier seg om en uhyggelig konkurrent i Mannen som døde lydbok gratis. Han er sikker på at det er konkurrenten som står bak forgiftningen, og bestemmer seg for å avsløre denne lite trivelige personen før han dør. Første steg er å bryte seg inn på konkurrentens kontor, som ikke ender bra, siden kontoret har overvåkningskameraer. Dette fører til at en detektiv i byen blir nysgjerrig på hva som foregår.

Gjennom Mannen som døde blir Jaakkos liv snudd opp ned, når han går fra å være en suksessfull forretningsmann i sin beste alder, til å bli fortalt at han allerede er død, og ikke selv kan forhindre sin egen død som følge av forgiftningen. Fokuset blir derfor satt på hevn og å avsløre gjerningsmannen i Mannen som døde lydbok.

Om forfatteren: Antti Tuomainen

Antti Tuomainen er en finsk forfatter født 1971. Han er en av Finlands mest anerkjente og prisvinnende krim forfattere. Tuomainens forfatterskap har så langt blitt oversatt til mer enn 25 ulike språk. Han debuterte i 2006, og har siden den gang publisert en rekke andre bøker, inkludert Mannen som døde, Palm Beach Finland og Kaivos.

Tuomainen er også kjent for å benytte seg av mye humor i sine krimromaner, og har mestret denne blandingen, og er godt kjent for sin bruk av mørk humor. Den britiske avisen The Times har blant annet referert til Tuomainen som den morsomste forfatteren i Europa, som er godt gjort av en forfatter som spesialiserer seg på krim.

Lytt gratis