Mammas svik Lydbok

4.5/5

Författare: Anne-Britt Harsem

Lydbok

Introduksjon

Mammas svik tar for seg en tankevekkende, uhyggelig historie. Den lille kommunen Alvdal ble i 2008 Norges mest omtalte kommune da en av Norges historiens største overgrepsskandaler og et pedofilt fellesskap ble avslørt her. Alvdal saken handler om fire barn i alderen 6-13 år, som over flere år ble seksuelt misbrukt av flere voksne, inkludert barnas mor.

Mammas svik lydbok forteller historien om den hovedtiltalte moren og kvinnens eldste datter, ‘Eline’. Selv om det som var et pedofilt felleskap ikke ble oppdaget før de bodde i Alvdal, starter denne historien mye tidligere, da de bodde i Gjerdrum kommune.

Mammas svik lydbok gratis er en hjerteskjærende historie, som uten tvil vil sette flere følelser i sving. Boken tar for seg en særdeles grusom, trist og brutal oppvekst, og er tidvis ikke veldig hyggelig å lese. Boken er veldig tankevekkende og sterk historie, som vil sette spor hos leseren.

Handling: Mammas svik

Mammas svik er en tankevekkende bok, som dessverre forteller den sanne historien om ‘Elines’ oppvekst. Alvdal saken er kjent over hele Norge som en av landets største overgrepsskandaler. Elines første år bodde hun i Gjerdrum kommune, hvor historien begynner.

Eline er den eldste datteren i familien, og prøvde gjentatte ganger å varsle om hva hun og søsknene ble utsatt for, som man får høre i Mammas svik lydbok gratis. I stedet for å bli hørt, ble hennes traumatiske overgrep omtalt som utrolige, oppdiktede historier, og aldri tatt seriøst. I tillegg til dette ble en bekymringsmelding, sendt av barnas tante, rotet bort av Gjerdrum kommune i ni år før den etterhvert ble funnet.

I Mammas svik lydbok flytter familien etterhvert fra Gjerdrum til Alvdal, som senere er hvor sannheten kommer frem. Man blir kjent med begge stefedrene som tar del i Elines oppvekst, og resten av søsknene hennes og hva de blir utsatt for, i tillegg til flere naboer som blir siktet i saken.

Mammas svik forteller om hvordan det er for en ung pike å vokse opp i en familie hvor hun blir seksuelt misbrukt, og de konsekvensene dette har for et ungt menneske. Til tross for alt hun ble utsatt for, lengter Eline stadig etter anerkjennelse og kjærlighet fra moren, som hun er svært glad i.

Man får et innblikk i Elines tanker rundt det hun ble utsatt for av de som i utgangspunktet var pliktet til å ta seg av henne, i gjerningsøyeblikket. Det er en veldig sterk historie, som er svært vanskelig å lese eller høre, men likevel er en særdeles god bok, fortalt fra Elines perspektiv i Mammas svik lydbok. Hvordan disse handlingene foregikk uoppdaget over flere år, til tross for flere blinkende varsellamper, er vanskelig å forstå i dag, og er et eksempel på grov omsorgssvikt fra både foreldre og kommunen.

Om forfatteren: Anne-Britt Harsem

Anne-Britt Harsem er en norsk forfatter født i 1961, og er medlem av Norsk faglitterær forfatterforening og Norsk Forfattersentrum. Hun har utgitt 11 bøker i tillegg til Mammas svik, både dikt, sakprosa og romaner. Hennes første bok Krabbeluredikt -og slikt ble utgitt i 2007, og ble selvpublisert av Harsem. Hun solgte boken til barnehager, skoler, bibliotek og bokhandlere over hele Norge, før hun senere har blitt publisert av Cappelen Damm.

Anne-Britt Harsem er i dag bosatt i Asker. I tillegg til å skrive bøker jobber Harsem også som foredragsholder og midlertidig verge for statens barnehus, i forbindelse med tilrettelagte avhør av barn og unge.

Hun er særlig kjent for Alvdal triologien, som handler om overgrepsskandalen i Alvdal, i tillegg til bøkene sine om Tysfjord overgrepene. Hennes nyeste bok, Naboene, handler om naboene til Utøya, og hvordan de opplevde 22. Juli.

Lytt gratis