Mamma Mø Lydbok

4.5/5

Författare: Jujja Wieslander & Tomas Wieslander

Lydbok

Introduksjon

Mamma Mø er en av de mest populære og leste barnebøkene i Sverige hvor hun kommer fra, og også i Norge. Det er flere bøker i Mamma Mø lydbok serien, hvor hun og bestevennen Kråka drar ut på ulike eventyr. Denne serien er flott for barn som lystne på morsomme historier, og får se at til og med en ku kan gjøre alt det hun ønsker om hun bare prøver.

I Mamma Mø lydbok gratis får vi høre utallige fantastiske eventyr. Forfatteren selv understreker at lek er noe av det viktigste et barn kan gjøre i livet, og det kommer tydelig frem i bøkene om denne kua som elsker å leke mer enn noe annet. Eventyrlysten til denne spreke kua og den nysgjerrige kråka har ingen ende, siste bok ble utgitt i 2018, og er nummer 16 så langt.

Handling: Mamma Mø

I Mamma Mø lydbok treffer vi en ku litt utenom det vanlige. Hun vil ikke bare spise gress hele dagen, og gjøre det samme som alle de andre kuene gjør, hun vil heller ut på eventyr. Mamma Mø liker å prøve nye ting, selv om hun aldri har prøvd dem før og ikke vet hvordan hun gjør dem.

Denne kuen liker faktisk veldig godt en utfordring, og er ikke redd for å dumme seg ut i det hele tatt og bryr seg heller ikke om hva andre måtte mene om at hun er litt annerledes. Går ting ikke helt etter planen så er det faktisk helt i orden, hun sørger alltid for å gjøre det beste ut av enhver situasjon.

Som de aller fleste har Mamma Mø en bestevenn, det er Kråka. Selv om de er bestevenner er de ganske så forskjellige, Kråka tenker litt annerledes enn det Mamma Mø gjør om det meste. Når Mamma Mø tenker at dette kan jeg gjøre, pleier Kråka være litt mer tilbakeholden, engstelig og forsiktig. Han er ikke redd for å dele disse tankene med Mamma Mø, og er ofte en liten bedreviter.

Selv om de er veldig forskjellige er de veldig gode til å se etter hverandre, som du vil høre i Mamma Mø lydbok. Kråka trenger ofte trøst, og da er alltid Mamma Mø klar til å trå til. Kråka er heldigvis nysgjerrig nok til å bli med på de fleste eventyrene som blir foreslått, slik at de kan oppleve dem sammen.

I løpet av Mamma Mø lydbok gratis blir vi med disse to vennene på flere morsomme eventyr, som for eksempel når den eventyrlystne kua prøver sklia, eller når hun bestemmer seg for å besøke svømmehallen.

Om forfatteren: Jujja Wieslander og Thomas Wieslander

Jujja Wieslander er en svensk forfatter født 1944. Hun er mest kjent for å ha skapt serien Mamma Mø sammen med sin ektemann Thomas Wieslander (1940-1996). Historiene om den eventyrlystne kua kom først gjennom et radioprogram på 70 og 80 tallet, før de senere laget kua om til en barnebok ved hjelp av illustratør Sven Nordqvist. Hun har vunnet flere litteraturpriser, blant dem Expressens Heffaklump, BMF-plaketten, Bokjuryn og Astrid Lindgren prisen.

Da et lite barn en gang sa til Jujja Wieslander hvor sprøtt det ville vært om en ku kunne gjøre det samme som mennesker, ble ideen om Mamma Mø født. Eventyrene til den folkekjære kua har også blitt til animasjonsfilm i Sverige.

Lytt gratis