Ludde Lydbok

4.7/5

Författare: Ulf Löfgren

Lydbok

Introduksjon

Ludde har vært en stor del av flere barns oppvekst helt siden den første boken om den lille tøykaninen ble publisert i 1984. I serien blir vi kjent med Ludde, som er en liten tøykanin. Han har det egentlig gøy uansett hva han driver med, enten han er alene eller om han tilbringer tid sammen med vennene sine. Særlig liker Ludde å være sammen med bestevennen sin Hasse.

Ludde lydbok gratis er lest og sunget av Inger Gundersen, som gir liv til de ulike karakterene vi møter i serien om Ludde. Det er til sammen blitt publisert 34 bøker om Ludde, og serien er derfor en som barna har muligheten til å vokse opp med og bli kjent med over åra. De fleste bøkene er i dag tilgjengelig som Ludde lydbok.

Handling: Ludde

I denne klassiske bokserien om Ludde blir vi godt kjent med denne lille tøykaninen som i flere tiår har sjarmert både voksne og barn. Vi blir også kjent med flere av Luddes venner, som for eksempel bestevennen Hasse og Ruske-Sara, i tillegg til flere andre morsomme karakterer.

Ludde lydbok gratis serien er veldig godt egnet til små barn, og er full av humor spesielt for de yngste, men som også vil trekke på smilebåndene uansett hvor gammel du er. Han liker å gjøre ting på sitt vis, selv om det ikke alltid går som han har tenkt. Det kan ofte gjøre at barn som leser om Ludde får en økt følelse av å mestre ting, som å kle på seg, når de ser hvor vanskelig det er for den lille tøykaninen å gjøre det samme.

I Ludde lydbok får vi høre hvor vanskelig det ofte er for Ludde å gjøre flere ting i hverdagen. Siden han alltid vil gjøre ting på sin måte, kommer det ikke som en overraskelse når han ikke klarer å spise eller legge seg. Det er derfor en god måte å lære barn om hvordan de enklere kan gjøre disse tingene selv.

Enten man blir kjent med den lille kaninen gjennom Ludde lydbok, eller gjennom bøkene, vil barna garantert bli glad i kaninen og hans venner. Illustrasjonene er flotte og enkle og forstå, og vil hjelpe barna til å bli interessert i å lese. Gjennom lydbøkene blir barna også introdusert til sang, og igjen mer latter siden Ludde hele tiden er ganske tullete.

Om forfatteren: Ulf Löfgren

Ulf Löfgren er en svensk forfatter og illustratør som levde fra 1931-2011. Han var svært aktiv, og publiserte i løpet av en svært anerkjent karriere over 100 bøker for barn og unge. I tillegg til å skrive og publisere egne bøker illustrerte Löfgren også bøker skrevet av andre, inkludert eventyr av H.C. Andersen. På 90 tallet illustrerte Ulf den første svenske bibelen for barn, en stor jobb som tok mer enn 3 år å fullføre.

Han ble tildelt Elsa Beskow plaketten i 1960 for sin debut bok Barn i jungelen, og har senere blitt tildelt flere andre annerkjennelser for sitt bidrag til svensk litteratur. Flere av bøkene hans har blitt oversatt til andre språk, og han har også tegnet til barne-tv-serien Pellepannan och Suddagumman. Han er i dag mest kjent for sine bøker om Albin, og for serien om Ludde.

Lytt gratis