Livets døtre Lydbok

4.6/5

Författare: May Grethe Lerum

Lydbok

Introduksjon

Livets døtre er den første boken av totalt 35 i den episke serien fra forfatter May Grethe Lerum. I denne serien blir vi med tilbake i tid, helt tilbake til 1651, og får dermed innsikt i hvordan livet i Norge var på denne tiden.

I Livets døtre lydbok starter handlingen i Lyster, som selvsagt byr på noe av Norges desidert vakreste natur, og også er området hvor forfatteren selv er født og oppvokst. Boken er derfor full av vakre naturskildringer.

Gjennom Livets døtre lydbok gratis blir vi introdusert til den 12 år gamle Liv, som har flere skjulte evner og hemmeligheter allerede. I løpet av boken hører vi også mer om hennes familie historie, som er full av overraskelser.

Handling: Livets døtre

Livets døtre er den første boken i den populære serien fra forfatter May Grethe Lerum, som totalt består av hele 35 bøker. Det er derfor her hele historien begynner, en episk historie satt blant ikke bare Norges, men også verdens vakreste natur. Tittelen på denne boken er Bøddelens kvinne, som derfor er svært sentral i historien vi blir vitne til. I boken blir vi derfor introdusert til forfatter Lerums verden og skildringer fra fortiden.

Handlingen i Livets døtre lydbok er lagt til fortidens Norge, nærmere sagt 1651, hvor hverdagen selvsagt var veldig annerledes for alle Norges innbyggere tvers gjennom samfunnet. Til tross for de store forskjellene er det også selvsagt mulig å legge merke til en rekke likheter til dagens samfunn, særlig de tingene som har med mindre bygder og samfunn å gjøre, hvor bygdedyret og sladderen sitter løst.

Bygda som blir satt under lupen i Livets døtre lydbok gratis er Lyster, som befinner seg langs vestlandskysten, i nærheten av Sogn, hvor forfatteren selv er født og oppvokst. Historien i Bøddelens kvinne dreier seg hovedsakelig om den 12 år gamle jenta Liv, som vi derfor blir bedre kjent med. Hun er datteren til den lite sosiale einstøingen kjent som Gamle Andreas, som bor på en avsidesliggende gård langt borte fra bygda i fjellene.

Livets døtre er en bok og serie som egner seg for alle som er interessert i å være en flue på veggen på 1600 tallet, og lære mer om hvordan hverdagen utspilte seg på denne tiden for folk flest. Livets døtre lydbok som serie vil kunne underholde leseren eller lytteren i lang tid, med hele 35 bøker.

Om forfatteren: May Grethe Lerum

May Grethe Lerum er en norsk journalist og forfatter født 1965. Hun er født og oppvokst i Sogndal på Vestlandet, noe som kommer tydelig frem i hennes bøker, hvor hun ofte henter inspirasjon fra denne delen av Norge, med vakre skildringer av naturen her. Som journalist har hun jobbet for flere av Norges fremste aviser, inkludert VG, Morgenbladet i tillegg til en rekke oppdrag i NRK.

Som forfatter debuterte Lerum med boken Synsk: Historien om Ivar Flatmo fra Hallingdal i 1988, og har senere publisert en rekke andre bøker. Mest kjent er hun for serien Livets døtre, som ble publisert mellom 1993 og 1998, og totalt består av hele 35 bøker.

Lytt gratis