Livet må ha mening Lydbok

3.9/5

Författare: Viktor E. Frankl

Lydbok

Introduksjon

Livet må ha mening er den verdenskjente boken fra forfatter Viktor E. Frankl, som har solgt mer enn 10 millioner eksemplarer, og blitt oversatt til mer enn 25 språk, og solgt over hele verden.

I Livet må ha mening lydbok hører vi om Viktor Frankl, som overlevde tre år i fire ulike konsentrasjonsleirer i løpet av andre verdenskrig. Den første delen av boken skildrer hans opplevelser fra denne tiden.

Den andre delen av Livet må ha mening lydbok gratis tar for seg en teori kjent i dag som logoterapi, som Frankl grunnla, som i dag blir studert og praktisert over hele verden.

Handling: Livet må ha mening

Livet må ha mening er en bok som først ble publisert i 1947, et par år etter at andre verdenskrig var over. I løpet av årene har det blitt skrevet en rekke bøker om andre verdenskrig, og hvordan det var å være i live gjennom denne mørke delen av verdenshistorien. Flere av disse er skrevet av mennesker som overlevde konsentrasjonsleirer, noe også denne boken er. Likevel skiller den seg drastisk fra andre bøker om samme tema.

Forfatter Frankl var en utdannet psykolog, og jobbet innen dette feltet før krigen. Han hadde derfor et unikt synspunkt til å observere hva som foregikk i konsentrasjonsleirer, som vi hører i Livet må ha mening lydbok. Frankl var innom fire ulike konsentrasjonsleirer i løpet av tre år, og mistet flere medlemmer av sin familie, inkludert i gass kammerser. Hans opplevelser fra denne tiden beskriver han i den første delen av boken.

I den andre delen av Livet må ha mening lydbok gratis introduserer Frankl leseren eller lytteren til en ide som han grunnla, og som i dag er kjent over hele verden som logoterapi. Her benytter han seg av logoterapi til å analysere hva de ulike menneskene faktisk gikk igjennom hver eneste dag i konsentrasjonsleirene. Han kommer også med sine observasjoner og tanker om hva som hjalp visse mennesker til å overleve de umenneskelige tingene de opplevde.

Livet må ha mening er en bok som tar for seg en av menneskehetens mørkeste hendelser, samtidig som Frankl klarer å ta med seg viktige observasjoner fra sin tid der. Livet må ha mening lydbok skildrer ikke bare hvordan forfatteren overlevde fire konsentrasjonsleirer, men også hvordan han grunnla logoterapi.

Om forfatteren: Viktor E. Frankl

Viktor E. Frankl var en østerriksk nevrolog, psykolog, filosof, forfatter og Holocaust overlever som levde fra 1905 til 1997. Han er i dag særlig kjent som grunnleggeren av logoterapi. Som forfatter publiserte Frankl hele 39 bøker, og er særlig kjent for boken Livet må ha mening, som er delvis selvbiografisk fra hans tid i ulike konsentrasjonsleirer gjennom andre verdenskrig.

Frankl utdannet seg som psykolog før andre verdenskrig brøt ut, før han i 1940 ble sendt til Theresienstadt konsentrasjonsleir, den første av fire han ble sendt til i løpet av krigen. Han mistet både sin far, bror, mor og kone i konsentrasjonsleirene, hvor han tilsammen tilbragte tre år.

Lytt gratis