Liten jente forsvunnet Lydbok

4/5

Författare: Erling Greftegreff

Lydbok

Introduksjon

Med lang erfaring innen politiet skriver forfatter Erling Greftegreff realistisk om hvordan politiet i Norge jobber med å løse ulike kriminalsaker. Dette kommer tydelig frem i Liten jente forsvunnet, som er andre bok i serien om politietterforsker Wilhelm Gran, serien som introduserte forfatteren til verden.

I Liten jente forsvunnet lydbok drar forfatter Greftegreff fra egen erfaring på jobben som politi i Hønefoss, når han skildrer en ny sak Wilhelm Gran får ansvaret for å etterforske. Denne gangen er det en liten jente som forsvinner sporløst, i det som ser ut som en kidnapping.

Senere i historien dukker det også opp en drept kvinne i Liten jente forsvunnet lydbok gratis. Etter en grundig etterforskning tyder flere tegn på at drapet er tilknyttet kidnappingen av den unge jenta som har forsvunnet.

Handling: Liten jente forsvunnet

Susanne er en liten jente som befinner seg i barnehagen, som hun gjør de fleste dager, og er fullt opptatt med å leke ute sammen med vennene sine. Plutselig dukker det opp en vennlig, ukjent mann utenfor barnehagen. Han har tatt med seg godteri som han vil gi til de tre små barna, som selvsagt blir glade og takker ja til dette i Liten jente forsvunnet.

De to jentene som Susanne leker sammen med er helt oppslukt av godteriet de har mottatt av den ukjente mannen, og legger ikke merke til at Susanne plutselig ikke er der lenger. Den ukjente mannen har også forsvunnet i Liten jente forsvunnet lydbok. Når de ansatte i barnehagen oppdager hva som har skjedd varsles politiet, og de setter i gang en stor leteaksjon i jakten på Susanne og gjerningsmannen.

Leteaksjonen fører ingen vei, til tross for stor innsats i Liten jente forsvunnet lydbok gratis. Det er derfor opp til politietterforsker Wilhelm Gran, sammen med resten av gjengen på Hønefoss politistasjon, å komme til bunns i saken og finne Susanne. Det er en svært utfordrende sak, hvor hvert eneste minutt er viktig i jakten på gjerningsmannen, og fører til at Wilhelm Gran befinner seg under svært stort press, noe han er veldig klar over selv.

Samtidig som etterforskningen jakter på gjerningspersonen ansvarlig for Susannes bortføring dukker en ny sak opp i distriktet. En ung, ukjent kvinne blir funnet drept i byen. På Hønefoss politistasjon innser de under etterforskningen av drapet at denne saken er tilknyttet til kidnappingen av Susanne til alles overraskelse i Liten jente forsvunnet.

I Liten jente forsvunnet lydbok hører vi hva som skjer når Wilhelm Gran stadig kommer nærmere svarene han søker i begge sakene, og hvilken forbindelse de har.

Om forfatteren: Erling Greftegreff

Erling Greftegreff er en norsk forfatter og politimann født 1969. Han er utdannet ved Politihøgskolen, og har siden fullført utdanning bekledd flere roller innen politiet, og har blant annet jobbet som lensmann og innen kriminalavdelingen. Greftegreff er i dag gift og bor sammen med sin kone og tre barn på Hadeland.

Greftegreff jobber for øyeblikket ved Hønefoss politistasjon, som han også skildrer i bøkene sine. Han debuterte som forfatter i 2016 med boken Trekkfuglene, som er første bok i serien om Wilhelm Gran. Greftegreff er også medlem av den prestisjefylte Rivertonklubben, sammen med flere av Norges mest kjente forfattere.

Så langt i karrieren har Greftegreff publisert 3 bøker, alle i serien om Wilhelm Gran. Trekkfuglene ble fulgt opp av Liten jente forsvunnet, og senere Rovdyr i den kritikerroste serien.

Lytt gratis