Lille linerle Lydbok

4.1/5

Författare: Myriam H. Bjerkli

Lydbok

Introduksjon

Lille linerle er første bok i Kodal-trilogien lydbok serien fra forfatter Myriam H. Bjerkli, som også er hennes debut innen krim sjangeren. Den første boka i denne serien er en sterk historie, som belyser flere sår voksne sliter med i voksen alder fra barndommen.

Gjennom Lille linerle lydbok blir dette best illustrert gjennom den syv år gamle jenta Mari, som forsvinner og blir kidnappet en dag. Hun holdes fanget i en kjeller, og blir utsatt for gjentatte overgrep.

Parallelt med Maris historie blir vi også bedre kjent med hennes mor, som har forelsket seg i Petter, og prøver å starte et nytt liv sammen med ham i Lille linerle lydbok gratis. Vi blir også med de to etterforskerne som prøver å løse saken gjennom historien.

Handling: Lille linerle

I Lille linerle blir vi kjent med flere personer, og bokens historie og handling fortelles fra tre parallelle synspunkt i Kodal. Vi blir kjent med Sissel, som er en vakker kvinne, og har et barn fra et tidligere forhold hun forsørger, hennes 7 år gamle datter Mari. Sissel er veldig fattig, og har ikke så mye å være takknemlig for i hverdagen for hun møter Petter.

Sissel forelsker seg i Petter, som er en ganske kjent advokat hvor de bor. Sissel er helt sikker på at hun har møtt drømmeprinsen, og er innstilt på å skape et liv sammen med Petter. Det eneste problemet med Petter er at hennes egen datter Mari ikke liker ham det hele tatt, som vi får høre i Lille linerle lydbok.

En dag når de er på hytta ved fjorden får Mari nok i Lille linerle lydbok gratis. Hun liker virkelig ikke Petter, og liker ikke måten hun føler seg når hennes mor er sammen med Petter. Når en vennlig mann kommer roende opp langs fjorden i en liten båt blir Mari derfor selvsagt med mannen i båten, særlig siden han sier han har kattunger i kjelleren i det gamle huset hvor han bor.

Mari forsvinner, og to politietterforskere blir satt på saken for å finne den unge jenta, som etterhvert antas å ha druknet i Lille linerle. Snart flytter Sissel inn sammen med Petter og hans søster, og hun innser etterhvert at ikke alt er som hun trodde når det gjelder drømmemannen. Petter har flere hemmeligheter fra hans egen fortid han har holdt skjult fra Sissel i Lille linerle lydbok.

Om forfatteren: Myriam H. Bjerkli

Myriam Halden Bjerkli er en norsk forfatter født 1963 i Tromsø. Gjennom en lang og innholdsrik karriere har Bjerkli hatt flere ulike jobber, blant annet som journalist og fotograf, i tillegg til å ha jobbet som selger, oversetter og ikke minst redaktør. 
Bjerklis debut om i 2007 med boken Cyprianus, en bok hun ble belønnet med Randabergboka for samme året. Hun har senere publisert flere andre bøker, for hun i 2017 gav ut sin debut innen krimsjangeren med boken Lille linerle. Boken er den første i det som senere har blitt kjent som Kodal trilogien. 
Bjerkli er daglig leder i eget firma i tillegg til forlagssjef, og er derfor svært travel også når hun ikke jobber som forfatter.

 

Lytt gratis