LasseMaja Lydbok

4.5/5

Författare: Martin Widmark

Lydbok

Introduksjon

LasseMaja er Martin Widmark sin barnebokserie som foreløpig består av 30 bøker. I serien møter vi de to unge barna Lasse og Maja som bor i småbyen Valleby. Både Lasse og Maja er veldig glad i mysterier, så de har derfor startet et detektivbyrå sammen.

Selv om Lasse og Maja er veldig unge viser det seg at det er svært gode til å løse mysterier, og til å komme til bunns i ulike utfordrende saker. De to barna blir derfor en veldig god ressurs til å hjelpe politimesteren i Valleby i LasseMaja lydbok.

Første boken i LasseMaja lydbok gratis serien ble publisert i 2002, og heter Diamantmysteriet. Handlingen i bøkene er lagt til Valleby, og det er også et kart over Valleby i hver bok for å illustrere hvordan byen ser ut.

Handling: LasseMaja

I LasseMaja blir vi kjent med de to barna Lasse og Maja. De to barna er bestevenner, og bor sammen i Valleby. Som de fleste barn har Lasse og Maja flere felles interesser. En av disse er å løse forskjellige mysterier som foregår i hverdagen i Valleby. Det er bare helt naturlig at siden de liker å løse mysterier, at Lasse og Maja starter et detektivbyrå sammen, og dermed hjelper politimesteren til å løse vanskelige saker.

I LasseMaja lydbok hører vi om de ulike sakene barna blir satt til å løse. Ting blir ofte borte i Valleby, som for eksempel lommebøker og telefoner. Det er derfor alltid nye mysterier og saker som må løses i LasseMaja lydbok gratis. Bøkene tar for seg flere ulike temaer og scenarioer, som campingturer og sirkus.

All handlingen i LasseMaja er lagt til Valleby, som leseren og lytteren vil bli godt kjent med i løpet av de to barnas eventyr. For å illustrere mer hvordan Valleby faktisk ser ut er det et kart over byen i begynnelsen av hver bok som kan gir barna god oversikt over hvor de ulike tingene befinner seg.

Gjennom LasseMaja lydbok serien blir du ikke bare kjent med Lasse og Maja, men også med flere andre karakterer i Valleby, som er gjengangere i flere av bøkene, som for eksempel politimesteren. Serien er en god detektiv bok for barn, der de blir introdusert til denne sjangeren, og selv blir engasjert til å komme til bunns i gåtene Lasse og Maja står overfor i bøkene.

Om forfatteren: Martin Widmark

Karl Martin Widmark er en svensk forfatter og lærer født 1961. Widmark debuterte i 2000 med boken Å fange en tiger, og har siden skrevet flere hundre bøker, hovedsakelig for barn, og solgt over 10 millioner eksemplarer. Bøkene hans er oversatt til nesten 40 forskjellige språk.

Widmark er best kjent for sine barnebøker om LasseMaja, som foreløpig består av 30 bøker, illustrert av Helena Willis. Serien om de to detektivene har blitt oversatt til 27 ulike språk, og flere av bøkene har blitt produsert som film i Sverige.

Karl Widmark ble i 2014 tildelt Sveriges æresmedalje Illis Quorum for sitt bidrag til svensk litteratur og sitt arbeid med barn og unges leseferdigheter, mye takket være hans bidrag til å starte En lesende klasse i 2012.

Lytt gratis