Lars er lol Lydbok

4.1/5

Författare: Iben Akerlie

Lydbok

Introduksjon

Lars er lol er en barnebok som forteller historien om Amanda, som når skolen starter opp igjen etter ferien skal bli fadder for en førsteklassing. Amanda går i sjetteklasse, og er veldig spent og ivrig etter å komme seg tilbake til skolen. Hun ser frem til å få sin egen fadder unge, noe hun tror vil bli kjekt, men også til å se Adam igjen.

I Lars er lol lydbok vet ikke Amanda helt hvordan hun skal reagere når det viser seg at hennes fadderunge er den nye gutten Lars, som har Downs syndrom. Dette er ikke det hun hadde sett for seg, og hun sliter med å forholde seg til hvordan hun skal takle dette ansvaret.

Lars er lol lydbok gratis viser hva som skjer når unge studenter blir utsatt for press fra flere ulike hold, og hvor vanskelig dette er i dagens teknologiske skolegang.

Handling: Lars er lol

Vi blir i Lars er lol kjent med Amanda, som etterhvert blir fadderen til Lars, som har Downs syndrom. Det byr på flere utfordringer for Amanda, og utsetter henne for mye press for hvordan hun skal takle denne oppgaven, i tillegg til å være en vanlig jente i sjette klasse.

Amanda har gledet seg til å se Adam igjen etter sommerferien, og bruker mye tid på å tenke på hvordan hun kan få ham til å legge merke til henne. Skolegang er som kjent en evig popularitets konkurranse, og Amanda vet ikke helt hvor hardt hun bør jobbe for å bli mer populær i Lars er lol lydbok. Hun vet heller ikke helt hvor god venn hun egentlig kan være med Lars, som er litt annerledes selv om han er veldig morsom.

I Lars er lol lydbok blir Amandas hverdag plutselig litt mer utfordrende når hun en dag gjør noe hun i utgangspunktet ikke vil, og sprer dumme bilder av Lars. Dette er ikke noe Amanda vil gjøre, og hun skuffer dermed ikke bare Lars og alle andre, men også hun selv.

Hvordan kan Amanda gjøre opp for denne feilen, og gjenvinne sin egen selvrespekt og andres, og i tillegg gjøre det godt igjen for Lars? Lars er lol lydbok gratis tar lytteren med gjennom de ulike utfordringene og prøvelsene Amanda står overfor for å oppnå dette. Amanda går gjennom mye selvransakelse for å akseptere konsekvensene av hva hun har gjort, og hvordan hun kan rette opp for seg i denne historien, fortalt med mye humor.

Skrevet fra et barns perspektiv, konfronterer Lars er lol flere ulike problemstillinger for barn i dagens skole. Temaer som mobbing og vennskap er sentrale, i tillegg til litt romanse. Boken er godt egnet til både barn og voksne for å forstå litt mer av hvordan dagens skolegang ofte er komplisert.

Om forfatteren: Iben Akerlie

Iben Marie Akerlie er en norsk skuespiller og forfatter, født 1988 i Oslo. Hun har skrevet to bøker, og debuterte høsten 2016 med Lars er lol og senere Kjempefesten (2019) som begge er publisert av Aschehoug. Hun er utdannet spesialpedagog ved Universitetet i Oslo. Debutboken hennes Lars er lol vant Arks barnebokpris i 2016.

Akerlie er kanskje best kjent i Norge som skuespiller, og har medvirket i flere filmer og serier på TV, blant annet hovedrollen i filmatiseringen av Knut Hamsuns roman Victoria, spilt i De dødes tjern og Rett vest, i tillegg til seriene Hvor er Thea og Mammon.

Lytt gratis