La meg være Lydbok

4.1/5

Författare: Clare Mackintosh

Lydbok

Introduksjon

I La meg være møter vi Anna Johnson. Hun har nylig mistet begge foreldrene sine, begge to valgte å ta sitt eget liv, først hennes far så hennes mor. Det har nå gått omtrent et helt år siden moren tok livet sitt, og Anna savner henne dypt.

Gjennom La meg være lydbok blir vi vitne hvordan Anna sliter med å akseptere at begge foreldrene har forlatt henne, og forstår enda ikke hva som førte til at de tok sitt eget liv. I tillegg har Anna selv nylig blitt mor.

Anna begynner å grave i fortiden, i jakten på svarene hun søker når det gjelder foreldrenes død i La meg være lydbok gratis. Det viser seg fort at hun burde glemme fortiden, når hennes egen fremtid blir satt i fare.

La meg være: Handling

Det har gått et helt år siden Caroline Johnson bestemte seg for å ta sitt eget liv på brutalt vis. Hun bestemte seg for å planlegge sitt eget selvmord slik at det i størst mulig grad var identisk med hennes ektemann sitt selvmord et par måneder i forveien i La meg være. Hva som førte til at begge to bestemte seg for å gi opp og ta sitt eget liv, får vi ikke vite.

Tilbake sitter datteren deres Anna, som fremdeles sliter med å akseptere at foreldrene hennes valgte å avslutte livene sine, uten å gi noen som helst forklaring på hvorfor de følte behovet for å gjøre det i La meg være lydbok. Tapet av foreldrene har satt dype spor i Anna, og fortiden forfølger henne derfor hele tiden, og savnet etter sin egen mor er stort nå når hun selv har blitt mor or første gang.

Etterhvert i La meg være lydbok gratis bestemmer Anna seg for å grave i fortiden, for å finne de svarene hun desperat søker, slik at hun kan slå seg mer til ro med hva som førte til at foreldrene tok valget de tok. Det viser seg fort at det kanskje ikke var så smart å begynne å stille spørsmål ved foreldrenes død, siden hun innser at hun risikerer sin egen fremtid og sikkerhet i jakten på sannheten.

La meg være er en bok som viser at det ofte kan være bedre å la fortiden ligge, og akseptere ting som de er, i stedet for å grave etter svarene man søker. Gjennom La meg være lydbok blir Anna sitt liv snudd opp ned i jakten på svarene hun desperat søker, i denne psykologiske thrilleren.

Om forfatteren: Clare Mackintosh

Clare Mackintosh er en britisk forfatter og tidligere politibetjent. Hennes bøker har blitt oversatt til mer enn 35 ulike språk, og har solgt mer enn to millioner eksemplarer totalt over hele verden. Hun debuterte som forfatter i 2016 med boken I Let You Go, som har solgt over en million eksemplarer, og vunnet flere prestisjefylte priser, og har senere publisert flere bøker, inkludert La meg være.

Før hun bestemte seg for å satse på en karriere som forfatter studerte Mackintosh ved Royal Holloway University i Surrey, hvor hun studerte fransk og ledelse, inkludert et helt år av studietiden sin i Paris. Etter endt studie bestemte hun seg for å bli politi, og tilbrakte hele 12 år i politiet før hun bestemte seg for å satse på en karriere som forfatter på fulltid.

Lytt gratis