Kuppet Lydbok

3.9/5

Författare: Rolf J. Widerøe & Hans Petter Aass

Lydbok

Introduksjon

Kuppet tar for seg den sanne historien om en av Norgeshistoriens største svindelsaker. I 2010 ble en rik arving, Randi Nilsen, svindlet for mer enn 63 millioner norske kroner. Hun er arving til Block Watne selskapet.

Hvordan det var mulig å så enkelt svindle en av Norges rikeste kvinner, og akkurat hva som skjedde den 20. juli 2010, får du høre i Kuppet lydbok. Utkledning, et falskt bankkort og en hjelpepleier var alt som skulle til for å lure en uvitende saksbehandler fra Nordea til å la svindelen ta sted.

I Kuppet lydbok gratis får du innsikt i hvordan dette var mulig, hvor pengene forsvant, og hva som har skjedd med de mistenkte siden. Historien er ført i pennen av Hans Petter Aass og Rolf J. Widerøe.

Handling: Om kuppet

I Kuppet får vi bedre innsikt i hva som skjedde den 20. Juli 2010, da en av Norgeshistoriens største svindelsaker tok sted. 63 millioner kroner ble svindlet fra en av Norges rikeste kvinner, Randi Nilsen, og har aldri blitt funnet. Hvordan var det mulig for en 49 år gammel hjelpepleier, med et falskt bankkort og utkledd som en arving, å lure til seg så mye penger?

I Kuppet lydbok får vi høre at saksbehandleren ikke fattet mistanke, og var svært behjelpelig overfor hjelpearbeideren. De sikret seg falsk fullmakt ved hjelp av dette skuespillet, og ga en mann uten tilknytning til Block Watne arvingen Randi Nilsen tilgang til hennes formue. Fra Nordeas filial ble deretter 63 millioner kroner overført til Dubai, til en konto uten tilknytning til Randi Nilsen.

Kontoen i Dubai ble etter alle tegn kontrollert av Umar Zahoor og broren Usman Zahoor, selv om det ikke finnes bevis for dette. I Kuppet lydbok blir vi kjent med den norsk-pakistanske familien som mistenkes å stå bak det hele. Det har flere bånd til det kriminelle miljøet i Norge, og blir omtalt som Norges mest innflytelsesrike mafiafamilie. Et liv i luksus i Dubai blir beskrevet, og det kommer frem hvordan de fikk tilgang til pengene fra ulike banker i Dubai.

Kuppet lydbok gratis gir deg en innsikt i en del av Oslo og Norge man ikke hører mye om, og som man kanskje tror hører hjemme på tv. Underverden i Oslo er veldig ekte, og har et større kriminelt nettverk enn man skulle tro. Kuppet er skrevet med datoer for ulike handlinger i hvert kapitel, slik at det er enklere å følge det kronologiske hendelsesforløpet i boken.

Om forfatteren: Rolf J. Widerøe & Hans Petter Aass

Rolf J. Widerøe er en norsk forfatter og journalist født i 1969. Han har flere ganger blitt tildelt SKUP prisen for sitt arbeid innen journalistikk. Widerøe er kjent for sin journalistikk fokusert på kriminalitet i Norge.

Hans Petter Aass er en norsk forfatter og journalist født i 1967. Han har vunnet Den store journalistprisen, og jobbe for tiden i Stavanger Aftenblad.

De to har sammen skrevet flere bøker knyttet til kriminelle hendelser i landet, som Dødsranet: David Toska og veien til NOKAS, Kuppet: På innsiden av Norges mektigste mafiafamilie, i tillegg til Krigshelten: Historien om marinejegeren og etterretningsagenten Trond Bolle.

Lytt gratis