Krokodillevokteren Lydbok

4.1/5

Författare: Katrine Engberg

Lydbok

Introduksjon

Krokodillevokteren er første bok i serien om Kørner og Werner, og derfor hvor vi først blir kjent med denne duoen. I boken blir vi derfor introdusert til detektivene Jeppe Kørner og Anette Werner, og etterhvert bedre kjent med dem og storbyen København, hvor mesteparten av handlingen foregår.

I Krokodillevokteren lydbok har en ung kvinne blitt drept i hennes egen leilighet. I tillegg har ansiktet hennes blitt oppskåret i et mønster, som muligens har betydning for resten av etterforskningen og er et viktig spor.

Kørner og Werner blir satt på saken, og ser fort at saken er knyttet til offerets utleier Esther de Laurenti i Krokodillevokteren lydbok gratis. Saken viser seg etterhvert å være mer komplisert enn de først tror, og virkeligheten blander seg med Esthers fiksjon i dramaet som utspiller seg videre.

Handling: Krokodillevokteren

I Krokodillevokteren blir en ung kvinne funnet drept i hennes egen leilighet i København. Morderen har risset inn et intrikat mønster i kvinnens ansikt, som er et spor av stor betydning. Meningen bak mønsteret blir klarere utover i historien.

Politi detektivene Jeppe Kørner og Anette Werner blir satt på saken, og ser fort en sammenheng mellom mordet og drapsofferets utleier, Esther de Laurenti. Laurenti er glad i alkohol, og er ofte verten av heslige middagsselskap med hennes kunstner venner i Krokodillevokteren lydbok.

Det viser seg etterhvert at Esther de Laurenti også er en spirende forfatter. Det kommer frem at mordet som ble begått har flere likhetstrekk til en uferdig historie Esther skriver for tiden. Søkelyset blir derfor satt på Esther, som blir mistenkt i saken. Forskjellen mellom virkeligheten og fiksjon blir uklar her i Krokodillevokteren lydbok gratis.

Etterhvert stilles det spørsmålstegn til Esthers rolle i saken. Det er uklart om hun er skyldig i dette groteske drapet, eller om hun er et annet offer, fanget i et sykt spill motivert av hevn. Anette og Jeppe må grave dypere for å komme til bunns i saken, og starter med fortiden til de to kvinnene i jakten på nye spor i Krodkodillevokteren.

Videre blir vi også bedre kjent med Jeppe Kørner og Anette Werner. Jeppe er nyskilt, og sliter med å vende seg til sitt nye liv som singel. Han er naturlig nok litt deprimert som følge av hele situasjonen. Anette og Jeppe har et litt unormalt samarbeid som detektiver, og er ofte uenige. De fremstår ofte som et gammelt ektepar, og Jeppe tenker av og til på å kaste Anette på sjøen i Krokodillevokteren lydbok.

Om forfatteren: Katrine Engberg

Katrine Engberg er en dansk forfatter født 1975 i København. Hun er også kjent som skuespiller, profesjonell danser og koreograf, og er kjent fra flere filmer. Hun har vært gift med sin ektemann Timm Vladimir siden 2003, og sammen har de en sønn.

Hennes debut bok, Krokodillevokteren, ble publisert i 2016, og ble godt mottatt blant kritikere, og nominert til flere priser. Boken var den første i serien om politietterforskerne Kørner og Werner, som foreløpig består av fire bøker.

Hennes kjærlighet for hjembyen København skinner igjennom bøkene hennes, og blir ofte referert til som en av hovedpersonene i bøkene hennes blant kritikere.

Lytt gratis