Kongen forteller Lydbok

4.3/5

Författare: Harald Stanghelle & Harald V

Lydbok

Introduksjon

Kongen forteller gir deg som leser et unikt innblikk i Kong Haralds oppvekst, liv og tanker om dagens Norge. Som tidsvitne i en unik posisjon til de store forandringer som har skjedd siden han ble født i 1937, ikke bare i Norge, men i hele verden, er dette en historie som vil interessere de fleste, som bok eller som Kongen forteller lydbok.

Gjennom flere møter med kongen, inkludert som gjest på kongeskipet, har Harald Stanghelle latt kongen selv fortelle om sitt liv og sin hverdag.

Som monark har han vokst opp med søkelyset rettet mot seg hvert eneste steg han har tatt. I hele sitt voksne liv har Kong Harald hatt et mer utradisjonelt syn på flere samfunnsviktige temaer. Hvordan han har navigert og balansert rollen som statsoverhode og ansvaret det medfører, med rollen som menneske, ektemann og far blir belyst, også tilgjengelig som Kongen forteller lydbok gratis.

Handling: Kongen forteller

Kongen forteller tar for seg Haralds liv. Som konge i et monarki har Kong Harald ingen makt, men stor innflytelse over det norske folk. Monarkiet er et tema som ofte splitter det norske folk, selv om det enda har overveldende støtte blant folket. Haralds egen væremåte og personlighet er uten tvil sterke bidragsytere til dagens positive holdninger til kongehuset.

Kongen har en egen evne til å være en del av de endringer som tar sted i samfunnet vårt, i stedet for å stå i veien for dem. Leseren, eller lytteren om man foretrekker Kongen forteller lydbok, får høre om hans kamp for å få gifte seg med en borgerlig. Hans egne erfaringer rundt dette er noe han har ført videre til sitt forhold til sine egne barn, og deres noe utradisjonelle valg av ektefeller.

Kong Haralds egen, unike tilnærming til å være Norges statsoverhode er noe man får et bedre innblikk igjennom boken. Kongens inkluderende meninger og holdninger til mangfold, som i sin tale til folket i 2016, er kjent over hele verden. Hvordan hans oppvekst har påvirket hans egen oppfatning av sin rolle i Norge kommer frem, fortalt gjennom hans vei fra prins til konge.

Kongen forteller lydbok, lest av Mads Ousdal, er en historie som ikke bare handler om en enkelt person, men om en hel nasjon. Boken tar for seg flere viktige hendelser og endringer i dagens Norge, som hvordan det var å befinne seg i kongens sko den 22 juli.

Mer enn noe annet gir Kongen forteller folk en sjanse til å bli bedre kjent med Harald som den ydmyke og lite selvopptatte personen han er. Kontrasten mellom hans jordnære tilnærming til rollen som konge, og det man vanligvis forbinder med de kongelige er stor, noe man får høre i Kongen forteller lydbok gratis.

Om forfatteren: Harald Stanghelle

Harald Stanghelle er en veldig erfaren og anerkjent norsk journalist og redaktør. Han har vært redaktør for både Aftenposten og Dagbladet i løpet av karrieren. Han ble født i Vaksdal i 1956, Kongen forteller er hans første bok som forfatter i en alder av 64.

Som selverklært republikaner har han sine egne tanker om Norge som monarki, noe han står fast ved også etter sine møter med Kong Harald. Han har tidligere skrevet flere kritiske artikler rettet mot det norske kongehus og monarkiet.

Jobben med å skrive Kongen forteller var en han bare takket ja til siden han var sikker på at kongen selv ville si nei. Dette gir Stanghelle en unik og upartisk vinkel mens han gir lesere et innblikk i Hans Majestets liv, og gjør han veldig godt egnet til å fortelle denne historien.

Lytt gratis