Kodeord Overlord Lydbok

4/5

Författare: Tor Arve Røssland

Lydbok

Introduksjon

Kodeord Overlord er en ungdomsbok som skiller seg ut fra de fleste andre bøker tilgjengelig i denne sjangeren. Dette er en ekte action historie som tar sted under andre verdenskrig. Boken er inspirert av faktiske hendelser og mennesker, og det er ofte vanskelig å se hvor dette skillet går i denne realistiske spenningsboken.

Handlingen i Kode Overlord lydbok foregår i London under andre verdenskrig. Her møter vi Henry, som sammen med andre skolebarn blir evakuert fra London for å unnslippe tyskernes bomber. Etterhvert som Henry blir kjent med de som bor rundt hans nye hjem, blir han plutselig arrestert, mistenkt for spionasje, hvordan kan det ha seg?

Som en spenningshistorie fokuserer boken mer på handling, fart og spenning enn den gjør på Henrys indre tanker. Temaer knyttet til krig og vennskap er sentrale i denne historien, hvor Kodeord Overlord lydbok gratis er lest av Christoffer Hag Maure.

Handling: Kodeord Overlord

I Kodeord Overlord møter vi Henry, en 13 år gammel gutt fra London, under andre verdenskrig. For å beskytte byens barn mot potensielle bomber ble de fleste skolebarn evakuert til steder utenfor London. Henry blir evakuert til en liten landsby i Sussex kalt Effingham. Vi får i Kodeord Overlord lydbok høre at Henry er svært interessert i fly, og drømmer om å en dag bli pilot og kjempe mot tyskerne selv.

Rett utenfor den lille landsbyen blir en militærleir bygget, og Henry og kameratene hans blir etterhvert kjent med sersjant Jimmy og resten av mannskapet hans i Kodeord Overlord lydbok. Å henge sammen med en gjeng ekte soldater er noe guttene synes er svært tøft, og de får dem egentlig til å føles som ekte soldater selv.

I Kodeord Overlord trives Henry altså godt i de amerikanske og kanadiske soldatenes selskap, og soldatene liker godt å ha alle barna rundt seg, de stoler på dem og prater om flere ting som angår krigen når de unge guttene hører på. De får til og med innsikt i noen av de hemmelighetsstemplede planene soldatene har for krigen, ulike strategier og kanskje også hemmelige kodeord.

En dag skjer det noe uventet i Kodeord Overlord lydbok gratis, da Henry blir arrestert av MI5 mistenkt for spionasje. Hvordan er det mulig at MI5 mistenker en 13 år gammel gutt, som selv opplevde bombene i London, for å spionere for nazistene? Hva som skjer videre med Henry, og hvordan han kommer seg ut av denne situasjonen får du vite i denne spenningsfylte boken.

Om forfatteren: Tor Arve Røssland

Tor Arve Røssland er en norsk forfatter født i 1971 i Bergen. Han er utdannet innen filmvitenskap litteraturvitenskap og mediepedagogikk ved universitetet i Trondheim. Røssland debuterte med barneboka Pode i 1999, og har vært forfatter på fulltid siden 2011.

Røssland skriver bøker for både barn, ungdom og voksne, men er best kjent for sine bøker om Pode og grøsserserien om Svarte-Mathilda. Han skriver vanligvis mer humoristisk for barn, mer spenning og grøss for ungdommer, og dystopi for de som er litt eldre. Flere av bøkene hans er basert på virkelige hendelser, som for eksempel Kodeord Overlord.

Han ble i 2012 tildelt Ordknappen prisen for boka Gamer. I 2019 ble boka hans Glimt kåret til en av de beste ti ungdomsbøkene skrevet på nynorsk siden år 2000. Han har i tillegg vært nominert til Uprisen og Bokslukerprisen seks ganger.

Lytt gratis