Kobberhjerte Lydbok

4.3/5

Författare: Elisabeth Havnsund

Lydbok

Introduksjon

Bergstaden er første bok i serien fra Elisabeth Havnsund kjent som Kobberhjerte. I denne serien får vi innblikk i 1600 tallets Røros, som i svært stor grad var preget og dominert av gruvedrift på denne tiden.

I denne første boken fra Kobberhjerte lydbok serien, Bergstaden, møter vi Sophie. Hun og familien har flyttet fra København til Røros, som det selvsagt er store forskjeller mellom. Familien har kommet til Røros og gruvemiljøet på grunn av farens jobb. Han jobber for bergverket, og er faktisk direktør for hele organisasjonen.

I løpet av Kobberhjerte lydbok gratis får lytteren dermed innsikt i familiens hverdag mens de tilpasser seg livet i Røros, og får et møte med hva det innebærer å bo i et slikt miljø.

Handling: Bergstaden

I Bergstaden blir vi introdusert til Sophies verden. Dette er første bok i Kobberhjerte lydbok serien, og dermed første gang vi får møte de ulike personene som skildres i denne serien. Sophie er hovedpersonen, og uten tvil den karakteren vi blir best kjent med gjennom hele serien.

I Bergstaden lydbok treffer vi Sophie en særdeles kald dag midt på 1600 tallet, 1650 for å være helt presis. Dette er dagen hun og resten av familien ankommer Røros etter en lang, kald reise. De har kommet hele veien fra storbyen København, som er den rake motsetningen av Røros.

De ankommer Røros Gard, hvor de nå blir boende. Siden Sophie sin far er direktør for hele bergverket er han en veldig viktig og respektert person. De har nå tatt valget om å flytte hele familien til det som kan beskrives som et gruvemiljø. De er selvsagt langt borte fra det livet de er vant med å leve i København, hvor selve kongen bor i Kobberhjerte lydbok gratis.

Det å tilpasse seg den nye hverdagen viser seg å være en utfordring for hele familien, ikke minst for Sophie. Kobbergruver er ikke noe en ung, vakker jente har noen som helst interesse i, som du vil høre i Kobberhjerte lydbok. Selv om det er en utfordring å vende seg til sitt nye liv, er ikke dette noe problem for Sophie som faktisk er glad i hvilken som helst utfordring i livet.

Som de fleste unge kvinner har Sophie begynt å interessere seg for det motsatte kjønn, noe som etterhvert skjer i Bergstaden, når Sophie møter en kjekk ung mann.

Om forfatteren: Elisabeth Havnsund

Elisabeth Havnsund er en norsk forfatter født i 1960. Hun jobbet i flere år som lærer i grunnskolen, etter å ha utdannet seg som lærer. Havnsund er i dag gift og mor til 4 barn.

Elisabeth Havnsund tok i 207 del i en manuskonkurranse i regi av Schibsted Forlag, en konkurranse som hun etterhvert vant. Etter å ha vunnet denne konkurransen bestemte hun seg for å publisere sin første bok Bergstaden, som ble starten på hennes første serie, Kobberhjerte.

For tiden er Havnsund opptatt med å skrive en ny serie, Jenny Lyng. Handlingen i denne nye serien er lagt til Ålesund, hvor man får innsikt i hva som skjedde etter bybrannen som skjedde i 1904.

Lytt gratis