Knutsen og Ludvigsen Lydbok

4.1/5

Författare: Øystein Dolmen

Lydbok

Introduksjon

Knutsen og Ludvigsen er bøkene som alle som har blitt glad i den folkekjære duoen Øystein Holmen og Gustav Lorentzen har ventet på. De to komikerne har i flere årtier underholdt både barn og voksne i hele landet med sine fengende sanger, som for eksempel klassikeren Grevling i taket som de fleste nordmenn er kjent med.

I Knutsen og Ludvigsen lydbok bøkene blir vi med duoen på flere eventyr. Foreløpig består serien av to bøker, Knutsen og Ludvigsen og Det store dyret og Knutsen og Ludvigsen og den fæle Rasputin.

Gjennom Knutsen og Ludvigsen lydbok gratis serien blir vi med kjent med flere kjente karakterer fra sangene deres, og blir også introdusert til flere nye interessante karakterer.

Handling: Knutsen og Ludvigsen

Knutsen og Ludvigsen lydbok serien består foreløpig av to bøker som helt klart reflekterer den folkekjære duoen som er inspirasjonen bak bøkene. I den første boken, Knutsen og Ludvigsen og den fæle Rasputin, starter handlingen i tunnelen hvor de to bor. En natt skjer det nemlig noe i tunnelen som ingen av de to kameratene var forberedt på, når en ung kvinne ved navn Amanda dukker uventet opp på jakt etter hjelp.

Det viser seg at Amandas far har blitt kidnappet av en grusom mann som heter Rasputin. Han vil tvinge Amandas far til å hjelpe ham til å ta kontroll over hele verden ved å lage et spesielt serum som bare han kan lage. I Knutsen og Ludvigsen lydbok gratis setter derfor de to kameratene ut på et stort eventyr sammen med Amanda for å stoppe den ondskapsfulle planen hans og redde Amandas far.

Den andre boken, Knutsen og Ludvigsen og Det store dyret, er et nytt og annerledes eventyr. I denne historien starter vi igjen i tunnelen hvor de to vennene bor. Denne gangen er hjemmet deres truet, når myndighetene en dag bestemmer seg for at de to ikke lenger har lov til å bo i tunnelen.

For å redde hjemmet sitt må de derfor oppsøke den eneste personen som kan hjelpe dem og redde dagen, nemlig bestefar Knutsen. Gjennom Knutsen og Ludvigsen lydbok legger de ut på en lang og farlig reise, der de også lærer mye nytt om verden og de som bor der. De treffer også på det store dyret etterhvert i historien.

Om forfatteren: Øystein Dolmen

Øystein Dolmen er en norsk musiker, komiker og forfatter født 1947 i Trondheim. Han er best kjent i Norge som Knutsen, den ene halvdelen av duoen Knutsen & Ludvigsen, sammen med Gustav Lorentzen. Denne folkekjære duoen har gitt ut flere album, hvor musikken deres hovedsakelig er ment for barn, men også veldig populær blant voksne.

Dolmen studerte ved Trondheim katedralskole og senere også ved Universitetet i Trondheim. Han har hatt en lang og innholdsrik karriere i Norge, hvor han sammen med Gustav Lorentzen har utgitt flere album, vært svært involvert i flere norske tv produksjoner og også flere norske filmer. Han har på egenhånd skrevet flere bøker, inkludert Knutsen og Ludvigsen barnebøkene.

Gjennom karrieren har Dolmen vunnet Kanonprisen i tillegg til to Spellemannpriser.

Lytt gratis