Knokkelsamleren Lydbok

4/5

Författare: Jeffery Deaver

Lydbok

Introduksjon

Knokkelsamleren er den første boken i den suksessfulle serien om detektiv Lincoln Rhyme, som er lam og befinner seg i rullestol, og foreløpig består av 15 bøker. Denne boken er derfor første gang man blir introdusert til den brilliante kriminaletterforskeren, som får livet snudd opp ned etter en ulykke.

I Knokkelsamleren lydbok hører vi hvordan Lincoln Rhyme har gitt opp livet, etter en ulykke har ført til at han er lam fra halsen ned. Før ulykken var han en svært respektert kriminaletterforsker i New York, og hadde en helt egen evne til å løse vanskelige saker.

Etter ulykken blir Rhyme avhengig av hjelp fra den vakre politiassistenten Amelia Sachs til å løse en makaber sak, som fort viser seg å være den første av flere i Knokkelsamleren lydbok gratis. Gjerningsmannen er svært intelligent, og de må løse flere gåter for å fange ham.

Handling: Knokkelsamleren

Kriminaletterforsker Lincoln Rhyme er en av de mest talentfulle etterforskerne i New York politiet, hvor han leder den kriminaltekniske avdelingen, som vi får høre i Knokkelsamleren. Han er både respektert av sine underordnende og alle andre i politiet, siden han har en helt særegen evne til å løse vanskelige saker ingen andre klarer å komme til bunns i. Han benytter seg av sine talenter til å metodisk gå til verks når han jobber, som alltid gir resultater.

En dag blir Lincoln Rhyme involvert i en ulykke, som snur opp ned på hele livet hans i Knokkelsamleren lydbok. Rhymes ender opp med å bli lam fra halsen ned, og klarer dermed fysisk ikke lenger å gjøre jobben sin. Han mister all motivasjon, og bestemmer seg for at han vil ønske døden velkommen den dagen den kommer. En dag ankommer døden, men ikke for Lincoln selv.

En grotesk morder er løpsk i New Yorks gater, en gjerningsmann som vil utfordre Rhymes til en lek for å se hvem som egentlig er smartest. Siden Rhymes selv nå er lam, er han avhengig av hjelp for å fange morderen, før han slår til igjen. Hjelpen han er på jakt etter får han fra den smarte og vakre Amelia Sachs, som er en ung detektiv. Hun blir Rhymes medhjelper i Knokkelsamleren lydbok gratis.

Videre i Knokkelsamleren blir det en jakt mellom to svært intelligente personer, hvor det ene grufulle funnet etter det andre blir avslørt. Det er derfor opp til Amelia Sachs og Lincoln Rhyme til å sammen fange den groteske gjerningsmannen før det er for sent, og flere mennesker dør i Knokkelsamleren lydbok.

Om forfatteren: Jeffrey Deaver

Jefferey Deaver er en amerikansk forfatter født i 1950. Han er utdannet journalist og jurist, og har jobbet innen begge disse industriene i sin karriere. Etterhvert bestemte han seg for å satse som forfatter på fulltid, noe han har hatt svært stor suksess med. Deaver debuterte med boken Mistress of Justice i 1992, og har siden publisert en rekke ulike bøker.

Deaver er kanskje best kjent for sin krimserie om detektiven Lincoln Rhyme, som foreløpig består av 15 bøker. Den første boken i serien, Knokkelsamleren, ble publisert i 1997, og har senere blitt produsert som film. Serien ble også produsert som tv serie flere år senere.

Jefferey Deaver har vunnet en rekke prestisjefylte priser i løpet av sin karriere, blant annet Steel Dagger og Short Story Dagger. Han er også en av svært få forfattere som har hatt æren av å skrive en James Bond bok.

Lytt gratis