Katharina-koden Lydbok

4.4/5

Författare: Jørn Lier Horst

Lydbok

Introduksjon

I Katharina-koden blir det igjen, for den 12 gang, gjensyn med politi etterforsker William Wisting. Denne gangen blir vi med Wisting gjennom hans årlige tradisjon hvor han igjen ser over en gammel forsvinningssak fra 24 år siden som fremdeles er uløst.

Denne gangen blir tradisjonen annerledes, siden den savnede kvinnens ektemann også har forsvunnet, som vi hører i Katharina-koden lydbok. Samtidig jobber både Wistings datter Line og den unge etterforskeren Adrian Stiller på en såkalt cold case samtidig.

Kan de to uløste sakene ha en forbindelse? Og hva var de egentlig som skjedde for 24 år siden, når to kvinner forsvant omtrent på samme tid? Katharina-koden lydbok gratis er en spennende krim full av uventede vendinger.

Katharina-koden: Handling

For 24 år siden forsvant Katharina Haugen, som vi hører i Katharina-koden. Alt hun etterlot seg var hennes ektemann Martin og en mystisk papirlapp med ulike nummer, som en kode, som ingen noen gang har forstått meningen bak. Hva som skjedde med den unge kvinnen, som hadde hele livet foran seg, var det opp til William Wisting å komme til bunns i. Likevel er saken fremdeles uløst den dag i dag.

William Wisting har derfor en årlig tradisjon, hvor han møter Katharinas ektemann Martin, som etterhvert har utviklet seg til å bli en venn av Wisting. Samtidig ser han igjen over sakspapirene, og grubler over den uløste tall koden han aldri klarte å knekke. Dette året blir tradisjonen brått brutt, når det viser seg at også Martin Haugen har forsvunnet, noe som fører til at Wisting blir bekymret i Katharina-koden lydbok.

Samtidig som dette skjer, er Wisting ansvarlig for å undersøke en annen såkalt cold case, en gammel uløst sak fra omtrent samme tidspunkt som når Katharina forsvant. Han får besøk av den unge etterforskeren Adrian Stiller som også jobber med saken i Katharina-koden lydbok gratis. Han mener at Martin var involvert i saken, hvor den unge jenta Nadia Krogh forsvant sporløst når hun var på vei hjem fra fest en kveld.

Det viser seg at de to uløste sakene har en forbindelse i Katharina-koden, og kanskje er Martin likevel ikke uskyldig? Samtidig jobber også Wistings datter Line, som er journalist, med Nadia Krogh saken i Katharina-koden lydbok, som fører til at de tre jobber med samme saken, av ulike grunner.

Om forfatteren: Jørn Lier Horst

Jørn Lier Horst er en norsk forfatter født 1970. Han debuterte som forfatter i 2004 med boken Nøkkelvitnet, og har siden sin litterære debut etablert seg som en av Norges fremste, og mest leste, forfattere. Selv om Horst er best kjent for krim er han også en av Norges mest solgte barnebok forfattere med sin Detektivbyrå nr 2 serien og CLUE serien.

Mest kjent er han likevel blant voksne lesere for sin serie om etterforsker William Wisting, i en serie som foreløpig består av hele 15 bøker, inkludert Katharina-koden. Horst har vunnet en rekke prestisjefylte priser for sitt litterære verk, inkludert både Glassnøkkelen, Rivertonprisen og Bokhandlerprisen.

Lytt gratis