Karsten og Petra Lydbok

5/5

Författare: Tor Åge Bringsværd

Lydbok

Introduksjon

Karsten og Petra serien er godt kjent over hele Norge siden de først ble utgitt i 1992. Alle bøkene er skrevet av Tor Åge Bringsværd og illustrert av Anne G. Holt. Serien handler om to barn og deres hverdag i barnehagen. Man får innsikt i hvordan det er å ha en bestevenn, som de to er, og generelt sett et innblikk i vennskap, lek og tryggheten man har i denne delen av oppveksten.

Siden Karsten og Petra lydbok ble tilgjengelig har de økt i popularitet, også takket være de fem filmene som har blitt produsert om de to barnehagebarna. Karsten og Petra lydbok gratis er gode hjelpemiddel til å lære barn om flere ting de vil møte på i livet, som utfordringer, eventyr, ambisjoner og mestring av ulike aktiviteter.

Handling: Karsten og Petra

Karsten og Petra bøkene handler om to barn som begynner i barnehagen på samme tid. Her blir de kjent med hverandre, og blir fort bestevenner. Vennskap, og hva det innebærer, er fundamentet i hele serien. Gjennom Karsten og Petra lydbok gratis blir vi bedre kjent med begge disse barna og hva de driver med i barnehagen.

I bøkene får vi se hvor gøy det er å ha en bestevenn, og hva det innebærer. Bestevennen er den du kan stole helt på til enhver tid, og en du liker å være sammen med hele tiden. Du liker å leke med bestevennen din, og ler sammen hver gang dere er med hverandre.

I tillegg til de to hovedpersonene blir vi også kjent med de to barna sine kosedyr, som også er deres bestevenner. Kosedyret til Karsten er en gul løve som heter Løveungen, mens Petras kosedyr er en hvit og rosa kanin. Siden Karsten og Petra er bestevenner er selvsagt kosedyrene deres også bestevenner i Karsten og Petra lydbok.

Noen av historiene tar også for seg ting som kan være litt vanskelig å akseptere når du begynner i barnehagen. Karsten blir veldig lei seg når han fikk beskjed om at ingen fikk lov å ha med seg kosedyret sitt i barnehagen. Han sov dårlig når han visste at han ikke fikk ta med seg Løveungen i barnehagen den neste dagen, selv om det likevel gikk bra etterhvert.

Bøkene kan altså være et godt hjelpemiddel til å forberede barn til både barnehage og skolegang, og hva det innebærer.

I Karsten og Petra lydbok tar noen av bøkene for seg eventyr, som når barna for eksempel reiser til Oslo for å hilse på kongen. Mestring gjennom aktiviteter som svømming og sykkel, i tillegg til utfordringer som når Karsten må på sykehus er også gode temaer som blir illustrert.

Om forfatteren: Tor Åge Bringsværd

Tor Åge Bringsværd er en norsk forfatter, født 1939 i Skien. Han er kjent for flere bøker, både romaner, barnebøker og fabelprosa, i tillegg til sitt litterære samarbeid med Jon Bing under forfatter navnet Bing & Bringsværd. Under dette samarbeidet har han sammen med Bing produsert flere science fiction bøker og TV produksjoner.

I tillegg til å ha skrevet utallige bøker i løpet av årene har han også oversatt flere internasjonale bøker til norsk, som for eksempel Albert Åberg bøkene og Ole Brumm. Innen fjernsyn er han sammen med Bing kjent som skaperen av Norges aller første science fiction produksjon for TV gjennom miniserien Blindpassasjer, og også for Karsten og Petra filmene.

I løpet av årene har han også blitt tildelt flere utmerkelser for sine bøker, noen av disse er Alf Prøysen Ærespris, Brages hederspris, Norsk kulturråds ærespris, Ibsenprisen og Ander Jahres kulturpris.

Lytt gratis