Kanskje du er frisk Lydbok

4.1/5

Författare: Kaveh Rashidi

Lydbok

Introduksjon

Kanskje du er frisk er en bok fra lege og tv personlighet Kaveh Rashidi. I denne boken tar han et oppgjør med helsehysteriet vi daglig blir møtt med Norge, både i media og alle andre steder. Daglig blir nordmenn bombardert med ny informasjon om hva nye studier mener er farlig for tiden.

I Kanskje du er frisk lydbok får vi høre hva en utdannet lege mener om den enorme pengebruken nordmenn har i jakten for å bli enda sunnere enn de allerede er, og hvorvidt det faktisk er verdt det.

En av de tingene som bidrar til det økte fokuset nordmenn har på egen helse i dag er frykten de daglig blir møtt med, hvor alt potensielt kan være farlig, og stadig flere har ukjente sykdommer de bør testes for, noe vi hører i Kanskje du er frisk lydbok gratis.

Handling: Kanskje du er frisk

I Kanskje du er frisk tar lege Kaveh Rashidi et oppgjør med helsehysteriet i Norge. Hver eneste dag kan du lese om stadig nye studier i norske og utenlandske medier om hva som er farlig for deg for tiden. En dag hører du kanskje at et glass rødvin til dagen er bra for helsa, før du neste dag hører at man aldri bør drikke rødvin igjen. Dette er paradokset vi møter hver dag i Norge.

Nordmenn generelt sett er over gjennomsnittet opptatt av egen helse og velvære, og investerer enorme mengder penger i jakten på å bedre egen helse. Dette gjør vi gjennom både tradisjonelle metoder som kosthold og trening, men også ved å stadig investere i nye kosttilskudd som hele tiden blir markedsført overalt hvor man snur seg. Dette er noe vi får høre mer om i Kanskje du er frisk lydbok.

Helse er en milliard industri, og både medier og andre selskaper har store summer å tjene på å skremme folk til å holde seg oppdatert på nye trender innen helse og velvære. Noen av disse tingene kan selvsagt ha en positiv effekt på egen helse, men hvordan vet man egentlig hva man bør ta seriøst eller ikke? Det er dette leseren hovedsakelig får høre om i Kanskje du er frisk lydbok gratis.

De aller fleste av oss, om vi har et normalt kosthold og er aktive, har en god helse, og har ikke behov for å følge siste helsetrenden eller dietten, som du hører i Kanskje du er frisk. Helseparadokset, hvor jo friskere man er, jo sykere er blir man, er noe som får gjennomgå i Kanskje du er frisk lydbok, i en bok alle som er opptatt av egen helse faktisk bør lese.

Om forfatteren: Kaveh Rashidi

Kaveh Rashid er en norsk forfatter og lege født 1988 i Elverum. Han er utdannet lege ved Universitetet i Oslo etter endt utdanning i en alder av 23 år. Rashid jobber for øyeblikket som fastlege i Oslo, og har ved siden av sin jobb som lege flere andre roller, blant annet som styremedlem i organisasjonen Amathea, og har også en rolle som dosent ved Universitetet i Oslo hvor han selv har studert.

Rashidi har vært aktiv skribent i flere år, og er godt kjent i Norge gjennom denne rollen, hvor han blant annet skriver spalten Legelivet for magasinet Tidsskrift for Den norske legeforeningen. Han er også kjent i Norge gjennom sin deltakelse dokumentaren Koronadagbøkene, og er også involvert i programmet Helsekontrollen.

Kaveh Rashidi debuterte som forfatter i 2018 med boken Manus om anus, som han skrev sammen med Jonas Kinge Bergland. Senere publiserte han også boken Kanskje du er frisk.

Lytt gratis