Kameleonene Lydbok

4.1/5

Författare: Jørgen Jæger

Lydbok

Introduksjon

Jørgen Jæger følger opp suksessen han hadde med sin debutbok Skyggejakten i oppfølgeren Kameleonene. Det blir gjensyn med Ole Vik, lensmannen i den fiktive byen Fjellberghavn, i tillegg til andre kjente karakterer fra den første boken i serien.

Denne gangen tar handlingen sted et annet sted enn Fjellberghavn, da Ole Vik har planlagt å reise på ferie med kjæresten. Dessverre for både Ole Vik og hans kjære Hilde Ramnes når de aldri frem til flyplassen, hvor de har tenkt seg til Hellas i Kameleonene lydbok.

Før de er klar over hva som skjer havner de midt i et brutalt bankran, og Hilde blir kidnappet. I kaoset som følger begås flere ran, og mennesker blir drept. Det skjer mystiske ting i kulissene innad i etaten, som betyr at Ole Vik ikke vet hvem det er mulig å stole på lenger i Kameleonene lydbok gratis.

Handling: Kameleonene

Ole Vik er i Kameleonene i ferd med å ta seg en velfortjent ferie med sin nye kjæreste Hilde Ramnes. Sammen har de planlagt å dra til Hellas for å komme seg bort fra en travel og ofte farlig hverdag i Fjellberghavn, hvor Ole Vik jobber som lensmann. Turen går ikke helt som de har planlagt, og de ender opp i Borg i stedet for flyplassen, hvor de havner midt i et bankran i Kameleonene lydbok.

Ingenting går som planlagt, og i kaoset som oppstår i løpet av ranet blir Ole Viks nye kjæreste Hilde Ramnes kidnappet av bankranerne. Ole Vik er selv opptatt med å bistå i ranet sammen med resten av politiet. Dette førere til at det går lang tid før noen innser at ranet også er en kidnapping, siden Hilde har forsvunnet i Kameleonene lydbok.

I jakten på både Hilde og selvsagt også ranerne blir byen vendt opp ned, men likevel finner de ingen spor etter noen av dem i Kameleonene lydbok gratis. Kaos sprer seg i byen, og før de er klar over hva som har skjedd i løpet av det første ranet, begås det stadig flere ran rundt omkring i byen og i nærheten av byen.

Innad i politiet skjer det ting i kulissene som fører til mye uro og forvirring. De vet ikke lenger hvem de kan stole på, og særlig Ole Vik er på vakt mot å stole på andre mennesker. Hvem som står bak det som foregår er det ingen som vet helt sikkert, men den mystiske personen er nesten som en kameleon, som gjør det vanskelig å fange ham i Kameleonene.

Om forfatteren: Jørgen Jæger

Jørgen Jæger er en norsk forfatter født 1946 i Bergen. Jæger er en av Norges fremste, mest solgte og mest leste krimforfattere og har gjort seg kjent både i inn og utland takket være sin serie om lensmann Ole Vik, som bor og jobber i den fiktive norske byen Fjellberghavn.

Født og oppvokst i Bergen var planen til Jæger å legge handlingen i bøkene sine til Bergen, men siden andre forfattere allerede har krimserier som fokuserer på Bergen bestemte han seg heller for å skape sin egen by ved å introdusere lesere til Fjellberghavn.

Serien om Ole Vik består foreløpig av 12 bøker, inkludert Kameleonene. Jæger har vært nominert til Bokhandlerprisen 5 ganger så langt, og har også blitt nominert til Sølvkniven.

Lytt gratis