Kabalmysteriet Lydbok

4.4/5

Författare: Jostein Gaarder

Lydbok

Introduksjon

Jostein Gaarder vant priser for sin litteratur også før Sofies verden. Også i Kabalmysteriet er mye av handlingen fokusert på filosofi. I Sofies verden var dette veldig klart fra begynnelsen, da det aktivt blir diskutert filosofi, kjente filosofer og filosofiske begrep.

I Kabalmysteriet lydbok nevnes ikke dette temaet på samme vis, og er dermed skjult i handlingen som foregår. I boken møter vi Hans Thomas, som sammen med sin far reiser gjennom Europa på jakt etter moren som forlot dem flere år i forveien.

For 8 år siden forlot more både Hans Thomas og hans far, da hun hadde behov for å finne seg selv. De tror hun befinner seg i Hellas, og reiser derfor fra Arendal hvor de bor i bilen sin. Målet er å komme seg til Hellas, men reisen dit er både lang og full av overraskelser i Kabalmysteriet lydbok gratis.

Handling: Kabalmysteriet

Kabalmysteriet følger en litt uvanlig struktur, i denne kritikerroste boken fra Jostein Gaarder. Hvert kapittel representerer et ulikt kort i kortstokken. Vi møter 12 år gamle Hans Thomas. Han bor sammen med sin far i Arendal. Moren hans bestemte seg for å reise fra dem åtte år tidligere, siden hun ville finne seg selv. De tror hun befinner seg i Hellas, og bestemmer seg for å reise dit for å finne henne.

Kabalmysteriet lydbok forteller historien om reisen deres dit, fra Arendal til Hellas, gjennom Europa i bilen deres. Fortellingen fletter sammen flere ulike temaer knyttet til filosofi, uten å nevne filosofiske begrep, teorier eller kjente filosofer. Boken kan leses som en ungdomsbok, men er ment for alle aldre, også voksne.

Etterhvert som vi blir kjent med Hans Thomas og faren gjennom deres reise til Hellas, undrer vi om de virkelig er på vei for å lete etter Hans Thomas sin mor. Foregår det noe annet i kulissene som vi ikke er klar over? Fantasi og virkelighet blir blandet sammen i denne historien, og utforsker eventyr og familie historie i Kabalmysteriet lydbok gratis.

I løpet av turen i Kabalmysteriet innser Hans Thomas flere ting om faren sin. Faren er ikke bare en pinlig voksen som samler på jokere fra kortstokken, selv om han ofte bryter inn i andre menneskers kortspill for å spør om han kan ha jokeren deres. Hans Thomas innser at faren har en filosof i seg, og filosoferer ofte om universet.

Selv farens småfeil, som drikkingen og hans konstante behov for røykepauser, er faktisk i orden siden det gir han muligheten til å filosofere. Hans Thomas syns også at samtalene de har er veldig fascinerende. Hvordan reisen deres endre, og om de finner moren, får du vite i Kabalmysteriet lydbok.

Om forfatteren: Jostein Gaarder

Jostein Gaarder er en norsk forfatter født 1952. Gaarder er en av Norges mest anerkjente forfattere. Han er verdenskjent for sin bok Sofies verden, som har blitt oversatt til 60 språk og solgt mer enn 40 millioner eksemplar.

Han skriver bøker for både barn, ungdom og voksne, bøkene hans er ofte egnet for alle aldre. Ofte skriver han fra barns perspektiv, som han gjør i både Sofies verden og Kabalmysteriet. 

Gaarder har mottatt flere priser i sin karriere. Han vant Norsk litteraturkritikerlags barnebokpris og Kritikerprisen for Kabalmysteriet i 1990. Senere har han også vunnet Bokhandlerprisen, Brageprisens hederspris, i tillegg til Skolebibliotekarforeningens litteraturpris hele tre ganger.

Lytt gratis