Julemysteriet Lydbok

4/5

Författare: Jostein Gaarder

Lydbok

Introduksjon

Julemysteriet var den første boken Jostein Gaarder skrev etter suksessen han hadde med Sofies verden, som ble publisert i 1991. I denne boken møter vi Joakim, som besøker en bortgjemt bokhandel, hvor han finner en merkelig, mystisk julekalender. Det viser seg etterhvert at denne julekalenderen er magisk, og vil ta Joakim med på en uforglemmelig reise.

Den magiske julekalenderen Joakim finner i Julemysteriet lydbok har en ny overraskelse hver dag. Hver eneste dag, når Joakim åpner en luke i den mystiske adventskalenderen, faller det ut en liten lapp. På disse lappene er det skrevet en historie om Elisabeth, som drar på en reise til Betlehem.

Julemysteriet lydbok gratis er en adventskalender i bokform, hvor lytteren eller leseren vil kunne lese en ny historie hver dag frem til jul, og bli bedre kjent med både Joakim og Elisabeth, og deres reise sammen til Betlehem.

Handling: Julemysteriet

Joakim bor i et lite tettsted i Norge. En dag finner han en adventskalender i en bortgjemt, liten bokhandel butikk. Det viser seg at lukene i kalenderen har lapper med historier på, og det er her Julemysteriet starter. På disse lappene får vi høre om Elisabeth, en seks år gammel jente som forsvant fra Norge flere år i forveien.

Julemysteriet lydbok følger etterhvert Elisabeth på en historisk og geografisk reise gjennom flere land. Elisabeths reise begynner i Oslo i 1948, og vil blir med henne på en reise tilbake i tid, hvor hun ender opp i Betlehem i år 0. Med seg på veien får hun flere følgesvenner, inkludert engler, sauer og sauegjetere, i tillegg til de tre vise menn.

Gjennom Julemysteriet lydbok gratis ser vi hvor spent Joakim er for å se hvor Elisabeth og hennes historie ender opp, og hvordan reisen utfolder seg. Det første han gjør når han våkner på morgenen er å lese den nye lappen fra den magiske kalenderen. Han syns historiene han leser er veldig tankevekkende, og bestemmer seg for å legge seg tidlig hver kveld fordi han er så spent på neste morgens historie.

Hver dag i Julemysteriet leser han altså om Elisabeths reise, og de personene hun møter. Elisabeth lærer mye av de ulike historiske personene hun treffer på, fra dagen hun forsvinner i løse luften, til den dagen hun endelig når målet sitt. Etterhvert nærmer hun seg Betlehem, og snart er det også jul. Hva som utløper seg når hun endelig når målet sitt er kanskje ikke det du forventer.

Finn ut selv, enten ved å lese boken, eller ved å la Gøril Mathiesen, Pia Tellefsen, Wenche Strømdahl og Nils Johnson ledsage deg i Julemysteriet lydbok.

Om forfatteren: Jostein Gaarder

Jostein Gaarder er en norsk forfatter, født i 1952 i Oslo. Han er en anerkjent forfatter av flere bøker, ofte ment for yngre lesere, som for eksempel Julemysteriet. Han er mest kjent som forfatter av Sofies verden, som er oversatt til 53 ulike språk, og har solgt mer enn 30 millioner eksemplar.

Gaarder har vunnet flere priser for sine bøker, blant annet Peer Gynt prisen i 1996, og har i tillegg opprettet en egen pris med navnet Sofieprisen. Den blir tildelt enkeltpersoner eller organisasjoner som jobber med bærekraft og miljø, hvor mottakeren tildeles 100 000 amerikanske dollar. Prisen ble sist delt ut i 2013. 

Gaarders engasjement for miljøet og bærekraftig utvikling er godt kjent, og han er også kjent for å være politisk engasjert i andre saker som opptar ham.

Lytt gratis